Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
N. Παππάς: Στήριξη εργασίας - επιχειρήσεων και δημόσιες επενδύσεις η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

N. Παππάς: Στήριξη εργασίας - επιχειρήσεων και δημόσιες επενδύσεις η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ (Ηχητικό)

Τα πιο σημαντικά σημεία της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας συνοψίζονται στα εξής «στήριξη εργασίας, στήριξη επιχειρήσεων, δημόσιες επενδύσεις» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος, Νίκος Παππάς.

Στον Νίκο Ξυδάκη ο κ. Παππάς τόνισε πως η στήριξη των επιχειρήσεων οι οποίες πλήττονται καθώς είναι ακόμα σε αναστολή εργασιών, πρέπει να γίνει και με την κάλυψη του μισθολογικού και μη κόστους των εργαζόμενων, εκείνες στην σε εστίαση, τουρισμό και μεταφορές πρέπει να στηριχθούν με κάλυψη 40% του μισθολογικού κόστους και εξ ολοκλήρου το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους σε αυτές.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής στις υπόλοιπες πληττόμενες επιχειρήσεις πρέπει να καλυφθεί από το κράτος το 40% του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους των εργαζόμενων.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/828196345&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Πρόκειται, όπως τόνισε, για πακέτο μέτρων ύψους περίπου 4 δισ. ευρώ που αφορά τους εργαζόμενους καθώς σχετίζεται με το μισθολογικό και μη κόστος.

Ο τομεάρχης επισήμανε ότι μετά έχουμε και την απευθείας στήριξη των επιχειρήσεων, έναν κρίσιμο παράγοντα, καθώς το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής δεν λέει απολύτως τίποτα και ανέφερε πως η πρότασή τους είναι 2.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση ανά εργαζόμενο με πλαφόν τις 100.000 ευρώ.

Το τραπεζικό σύστημα, σε μια οικονομία που υφίσταται διαταραχή τεραστίων διαστάσεων, το οποίο αφήνει έξω τα 2/3 της ελληνικής επιχειρηματικότητας «πρακτικά δηλαδή θα το πω λίγο χοντρά είναι άχρηστο για τη συγκυρία εάν λειτουργεί με αυτούς τους όρους» τόνισε ο κ. Παππάς.

Για τη συγκρότηση της πλατφόρμας με τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο τομεάρχης τόνισε ότι προηγήθηκαν ώρες τηλεδιασκέψεων με την οργανωμένη επιχειρηματικότητα, συνδικάτα, εμπορικούς συλλόγους και εξήγησε ότι δεν είναι ένα πρόγραμμα βγαλμένο από το στομάχι τους.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL