Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τα λιγότερα δυνατά γιατί είναι δέσμια της λογικής του ΣΕΒ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τα λιγότερα δυνατά γιατί είναι δέσμια της λογικής του ΣΕΒ (Video)

Επίθεση στην κυβέρνηση για την στάση της απέναντι στο χώρο της εργασίας εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για αντικοινωνικές συμπεριφορές προς όφελος των ισχυρών.https://www.youtube.com/embed/HPtpv0J7lDA

«Η παρούσα κυβέρνηση έβαλε στο ψυγείο την Επιθεώρηση Εργασίας που είναι η κατεξοχήν υπηρεσία που ελέγχει τα ζητήματα του κόσμου της εργασίας και της αγοράς διότι την υποβίβασε από αυτοτελή ειδική γραμματεία σε απλή διεύθυνση» σημείωσε αρχικά ο Π. Σκουρλέτης μιλώντας στο Open Beyond.

Όπως ανέφερε, ήδη μετράμε περισσότερες απώλειες γιατί χάθηκε χρόνος από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τώρα. Ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι δεν στηρίχτηκαν άμεσα οι επιχειρήσεις με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, ενώ το κόστος εργασίας των εργαζομένων δεν επιδοτήθηκε στο σύνολό του από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τέλους Μαΐου. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι καταναλωτές, βγαίνουν στην αγορά και δεν έχουν τίποτα στην τσέπη. 800 ευρώ από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τώρα είναι μηδενική αγοραστική δύναμη» εξήγησε.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει τα λιγότερα δυνατά γιατί είναι δέσμια μίας αντίληψης που θεωρεί ότι αυτή η ύφεση με την πολιτική της την παροξύνει και την επιταχύνει. Είναι μία διαδικασία αναδιάρθρωσης για να βγουν έξω οι πιο αδύνατοι. Η ΝΔ είναι εγκλωβισμένη σε μία λογική που πρεσβεύουν κάποιοι συγκεκριμένοι μεγάλοι κύκλοι από τον ΣΕΒ που λένε “ύφεση θα έχουμε ούτως ή άλλως, θα μικρύνει η πίτα, ας μεγαλώσουμε το μερίδιο της αγοράς για κάποιους ισχυρούς”».

Ο Π. Σκουρλέτης έκανε λόγο για αντικοινωνική επιλογή που θα εκτινάξει την ανεργία. «Τα προηγούμενα 5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχη να μειώσει κατά 10 μονάδες την ανεργία και κινδυνεύουμε να την δούμε να χάνεται μέσα στους επόμενους μήνες. Η ΝΔ δεν έβγαλε συμπεράσματα από το 2010 έως το 2014».

«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει για τον Έβρο»

https://www.youtube.com/embed/nZqKuKQrcpI

Παράλληλα, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις για τα όσα έχουν συμβεί στον Έβρο με την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες. «Να μας πει η κυβέρνηση τι ακριβώς λέει. Έχουμε διαφορετικές εκφωνήσεις από δύο υπουργεία, το Άμυνας και το Εξωτερικών. Αυτό από μόνο του γεννά ένα ερώτημα. Από τη στιγμή που υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις, είναι εύλογο και υπεύθυνο να τίθενται ερωτήματα από την αξιωματική αντιπολίτευση. Για ποιο λόγο έγινε το συγκεκριμένο διάβημα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τι θα γίνει από εδώ και μπρος; Αμφισβητούνται οι διεθνείς συνθήκες; Από ποια πλευρά γεννήθηκε το θέμα; Ποια η αιτία του; Η κυβέρνηση οφείλει υπεύθυνα να απαντήσει».

Επίσης, ο Π. Σκουρλέτης εξέφρασε την εντύπωσή του για το γεγονός ότι «αυτό το εθνικό ζήτημα, τις πρώτες ώρες πήγε να χαθεί κάτω από το χαλί από την επίσημη ενημέρωση. Την αντιφατικότητα της κυβέρνησης επιχείρησαν κάποιοι να την συγκαλύψουν σα να μην τρέχει τίποτα».

Μάλιστα υπενθύμισε ότι η ΝΔ μιλούσε για υβριδικό πόλεμο και εισβολή σχετικά με το προσφυγικό. «Υιοθέτησε ακραίους όρους και χαρακτηρισμούς για λόγους εσωτερικής επικοινωνίας. Τώρα που τίθεται το ερώτημα αν υπήρξε εισβολή, γιατί το βάζουμε στην άκρη;» διερωτήθηκε.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL