Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Ο Π. Πολάκης περιγράφει τι έλεγε ο ωρυόμενος Κυρανάκης: / "Όλοι οι Συριζαίοι, όταν μιλάτε μαζί μου, κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Μπακογιάννη"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Π. Πολάκης περιγράφει τι έλεγε ο ωρυόμενος Κυρανάκης: / "Όλοι οι Συριζαίοι, όταν μιλάτε μαζί μου, κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Μπακογιάννη"!

Και την Πέμπτη, όταν ο Παύλος Πολάκης, του θύμισε τα «οικεία κακά» πάλι απασφάλισε. Σύμφωνα δε με ανάρτηση του Π. Πολάκη στο Facebook, τα γεγονότα στην Προανακριτική με πρωταγωνιστή τον Κ. Κυρανάκη εξελίχθηκαν ως εξής: η πρώτη του (και μοναδική, όπως εξελίχθηκε) ερώτηση ήταν, με το αντίστοιχο υφάκι: «Γιατί διάλεξε ο κύριος Τσίπρας τον κύριο Παπαγγελόπουλο ως υπουργό Δικαιοσύνης, που ήταν στη Ν.Δ. παλιότερα και διοικητής στην ΕΥΠ επί Καραμανλή;»!

«Η απάντησή μου», γράφει ο Π. Πολάκης, «ήταν ανάλογη του ‘βάθους’ και της ποιότητας της ερώτησης και ήταν η εξής επί λέξει: ‘Γιατί είναι δικαίωμά του, κύριε Κυρανάκη, ως πρωθυπουργού, που προβλέπεται από το σύνταγμα, όπως είναι και δικαίωμα του κυρίου Μητσοτάκη να επιλέγει τον κύριο Θεοδωρικάκο, που ήταν γραμματέας στην ΚΝΕ, ή τον κύριο Λιβάνιο και τον κύριο Πιερρακάκη, που ήταν μέλη του ΠΑΣΟΚ. Εκφράζετε κάποια πικρία με αυτήν την ερώτηση, που εσείς, παρότι γέννημα θρέμμα της Ν.Δ., έχετε δεχτεί κριτική για ακραίες δηλώσεις σας από την κυρία Μπακογιάννη και δεν έχετε υπουργοποιηθεί μέχρι τώρα;’

Αμέσως μετά, ο κύριος Κυρανάκης άρχισε να ξεστομίζει τα εξής: ‘Η Μπακογιάννη η αγαπημένη σου;’. Του απαντώ: ‘ΕΛΕΟΣ, είσαι καλά;’ και συνεχίζει εν αρχή εξάλλω καταστάσεως: ‘Όλοι οι Συριζαίοι, όταν μιλάτε μαζί μου, κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Μπακογιάννη γιατί δεν μπορείτε να με αντιμετωπίσετε’! Μόλις είπε αυτό, σηκώθηκα από τη θέση που καθόμουν και είπα τα εξής: ‘Είσαι συνειδητός και χυδαίος προβοκάτορας Κυρανάκη. Θες επίτηδες να προκαλέσεις, γιατί δεν έχεις τίποτα ουσιαστικό να πεις. Δεν έχει κανένα νόημα να συνεχίσω τη συζήτηση μαζί σου’ και συνέχισα απευθυνόμενος στον πρόεδρο κύριο Μπούγα: ‘Κύριε πρόεδρε, σεβάστηκα την επιτροπή σας, μίλησα χθες τόσες ώρες, απάντησα σήμερα στις μέχρι τώρα ερωτήσεις των συναδέλφων που ήταν επί της ουσίας, με σεβάστηκαν κι αυτοί, δεν έχω κανένα παράπονο, αλλά με τέτοιο επίπεδο και με συνειδητούς προβοκάτορες δεν έχω τίποτα να πω και γι’ αυτόν τον λόγο αποχωρώ, όχι γιατί φοβάμαι τον κύριο Κυρανάκη, όπως φωνάζει τώρα -τι να φοβηθώ από αυτόν άλλωστε;-, αλλά γιατί τον υποτιμώ και γιατί δεν αξίζει να μιλάει μαζί μου’.

Παρά τις εκκλήσεις του κυρίου Μπούγα να μείνω γιατί υπάρχει και άλλος ομιλητής, του απάντησα πως αν παραιτηθεί από ερωτών ο κύριος Κυρανάκης, θα απαντήσω στον άλλο ομιλητή, ο οποίος όμως δεν αποσυρόταν έφυγα από την αίθουσα.

Επέστρεψα όταν μου είπαν πως θα με ρωτήσει ο κύριος Νικολακόπουλος από τη Ν.Δ., όμως πάλι παρενέβη ο κύριος Κυρανάκης για να με ρωτήσει του ξαναπάντησα πως μετά από αυτά που είπε δεν έχω καμία κουβέντα μαζί του και ξανά έφυγα από την αίθουσα.

Σε αυτή τη φάση ο Κυρανάκης ξέφυγε τελείως, άρχισε να λέει εκφράσεις προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μέσα στην αίθουσα και είχε έντονο διαπληκτισμό με το βουλευτή μας, τον κύριο Γκιόλα, όπως με πληροφόρησαν γιατί είχα κατέβει στο κυλικείο της Βουλής.

Προς τιμήν του, ο πρόεδρος της Επιτροπής κύριος Μπούγας με απόφασή του ΕΞΑΙΡΕΣΕ από ερωτώντα βουλευτή τον κύριο Κυρανάκη, με ειδοποίησαν και ανέβηκα ξανά στην αίθουσα και απάντησα στις ερωτήσεις που μου έκανε ο κύριος Νικολακόπουλος από τη Ν.Δ., ολοκληρώνοντας έτσι την κατάθεσή μου στην Επιτροπή!».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL