Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Παραλήρημα Κυρανάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ (και Μπακογιάννη) στην Προκαταρκτική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραλήρημα Κυρανάκη κατά ΣΥΡΙΖΑ (και Μπακογιάννη) στην Προκαταρκτική

Πρωτοφανές επεισόδιο προκάλεσε χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Κυρανάκης φωνάζοντας για τα «φουστάνια της Μπακογιάννη» και αποκαλώντας «κότες λειράτες» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τον έσπρωξαν! Όλα αυτά τα σεξιστικά και οι πολιτικοί τραμπουκισμοί από τη Ν.Δ. έγιναν μία μόλις ημέρα μετά το άνοιγμα της κάλπης κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας στη Βουλή και την αντικατάσταση ψηφοδελτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Ν.Δ. εξέταζε τον Παύλο Πολάκη, που κατέθετε ως μάρτυρας, για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο διάλογος φέρεται να έγινε ως εξής:

Κυρανάκης: Γιατί ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε για υπουργό τον Δ. Παπαγγελόπουλο;

Πολάκης: Είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του.

Κυρανάκης: Δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό Δικαιοσύνης;

Πολάκης: Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Κ. Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκο, Λιβάνιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;

Στο σημείο εκείνο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Π. Πολάκης ρώτησε τον Κ. Κυρανάκη: «Γιατί μου κάνεις αυτές τις ερωτήσεις και με αυτό το ύφος; Θέλεις να αποδείξεις κάτι στο κόμμα σου, επειδή σε είχαν κόψει ένα διάστημα και σου έκανε κριτική η Ντόρα;».

«Όλοι οι ΣΥΡΙΖΑίοι κρύβεστε πίσω από τα φουστάνια της Μπακογιάννη» φέρεται να απάντησε σε έξαλλη κατάσταση ο Κ. Κυρανάκης και συνέχισε λέγοντας: «Ακούω όλους τους ΣΥΡΙΖΑίους να επικαλούνται την Ντόρα. Τι έγινε; Κρύβεστε όλοι πίσω από τα φουστάνια της Μπακογιάννη; Δεν μπορείτε να έρθετε να μου τα πείτε μόνοι σας;».

“Χυδαίος προβοκάτορας”

Πολάκης: Είσαι χυδαίος προβοκάτορας και εγώ σταματάω εδώ να σου απαντώ. Θα φύγω.

Ο Π. Πολάκης σηκώθηκε και βγήκε από την αίθουσα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μπούγας αφαίρεσε τον λόγο από τον βουλευτή της Ν.Δ. -κάτι που προσπαθούσε να κάνει επί ώρα- και τον έδωσε σε άλλο βουλευτή της Ν.Δ. «Θα συνεχίσει ο κ. Νικολακόπουλος. Έχετε αντίρρηση, κ. Πολάκη;» ρώτησε, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να λέει «με τον Κ. Κυρανάκη έχω πρόβλημα».

Όσο όμως ήταν εκτός αιθούσης ο Π. Πολάκης, ο Κ. Κυρανάκης συνέχιζε. «Είσαι κότα και δεν απαντάς» φέρεται να του είπε. Διαπιστώνοντας δε ότι του αφαιρέθηκε ο λόγος, σηκώθηκε και πήγε προς τα έδρανα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παρέμεναν καθιστοί, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα για τις ερωτήσεις του Κ. Κυρανάκη. Ο τελευταίος πήγε πάνω από τους βουλευτές και τους φώναζε «κότες είστε και εσείς. Είστε όλοι κότες, ρε!». Τότε ο Σωκράτης Γκιόλας σηκώθηκε και τον έσπρωξε πιο πέρα λέγοντας «φύγε και σταμάτα να φωνάζεις πάνω απ’ τα κεφάλια μας». Πάντως, σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ο Κ. Κυρανάκης δεν πήγε πάνω από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ώρα που έφευγε εκνευρισμένος από την αίθουσα και περνούσε μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε ο Σ. Γκιόλας και τον έσπρωξε.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και συνεχίστηκε αφού ο Κ. Κυρανάκης ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του και ο Σ. Γκιόλας συγγνώμη από την Επιτροπή (σ.σ. και όχι από τον παρεκτραπέντα Κ. Κυρανάκη). Επίσης ο Κ. Κυρανάκης έδωσε το χέρι του στον Σ. Γκιόλα...

Δ. Παπαγγελόπουλος: Η νοθεία δεν θα κρύψει το σκάνδαλο Novartis

Τη νοθεία και τον εξαναγκασμό των βουλευτών να ψηφίσουν φανερά κατήγγειλε ο Δ. Παπαγγελόπουλος σε δήλωσή του. Ο πρ. αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει ότι στόχος είναι η συγκάλυψη των σκανδάλων της Novartis και της λίστας Λαγκάρντ. «Η νοθεία στην ψηφοφορία με άκυρα και παράνομα ψηφοδέλτια, η παραβίαση της κάλπης και ο εξαναγκασμός βουλευτών να ψηφίσουν φανερά δεν πρόκειται να ξεπλύνουν τα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και της φοροδιαφυγής της λίστας Λαγκάρντ» αναφέρει η δήλωση του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL