Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για το «Βοήθεια στο Σπίτι: Οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά

Eurokinissi

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι άνθρωποι αυτοί με αυταπάρνηση προσέφεραν τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο κατά την περίοδο της πανδημίας. Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να αναγνωριστεί και αυτή τους η προσφορά όχι με ένα απλό ευχαριστώ αλλά έμπρακτα, με την εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου που τους δικαιώνει, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» η πραγματικότητα έχει δύο όψεις, η μία είναι αυτή του «ευχαριστούμε τους ήρωες» που εκφράστηκε με την ανάρτηση πανό σε κεντρικό σημείο της πόλης, για να τιμηθεί η προσφορά τους ως εργαζόμενων της πρώτης γραμμής στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και η άλλη που εκφράστηκε με την απόφαση του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής Καβάλας με την οποία αποφασίστηκε η άσκηση έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση που λήφθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας και προβλέπει την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου. Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίωσή του το ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας

Παρατηρούμε δηλαδή μια αλλαγή στάσης από την πλευρά του Δήμου Καβάλας, ο οποίος παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νομικού Προσώπου, με βάση την οποία αποφασίστηκε να μη παραστεί εκπρόσωπος του Δήμου κατά την πρωτόδικη εκδίκαση της υπόθεσης, σήμερα, με την απόφαση του Νομικού Προσώπου στην ουσία αναιρείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τίθενται σε κίνδυνο οι θέσεις εργασίας τους.

Είναι κοινά αποδεκτό ότι οι άνθρωποι αυτοί με αυταπάρνηση προσέφεραν τα μέγιστα στο κοινωνικό σύνολο κατά την περίοδο της πανδημίας. Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να αναγνωριστεί και αυτή τους η προσφορά όχι με ένα απλό ευχαριστώ αλλά έμπρακτα, με την εφαρμογή της απόφασης του δικαστηρίου που τους δικαιώνει. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας οφείλει σε συνέχεια της προηγούμενης απόφασής του, να εκφράσει το κοινωνικό αίσθημα και να αποφασίσει να μην προχωρήσει ο Δήμος στην άσκηση έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου" καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ψεύτης κ. Βρούτσης

Θα ήταν χρήσιμο να εξετάσει κάποιος συνολικά τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει ώς τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέναντι στην τεράστια κοινωνική κρίση που προκαλεί η πανδημία. Γιατί αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις της απέναντι στον κόσμο της εργασίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις