Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Αναστολή, μείωση μισθού ή απόλυση η «πλήρης στήριξη» Μητσοτάκη (ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Αναστολή, μείωση μισθού ή απόλυση η «πλήρης στήριξη» Μητσοτάκη (ηχητικό)

Αποκαλύφθηκε το ψεύδος της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη που μίλαγε για «πλήρη στήριξη εργασίας», οι επιλογές που δίνουν στον εργαζόμενο είναι είτε η αγωνία της αναστολής είτε ο εξαναγκασμός σε μείωση μισθού είτε θα χάσει την δουλειά του, δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση από εδώ και πέρα, τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/825683503&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Στην πραγματική οικονομία εφαρμόζουν το «όποιος αντέξει», λογική ανοσίας της αγέλης με καμία άμεση ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κανένα πλάνο ρευστότητας, όταν η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλάει για την ανάγκη ρευστότητας και στήριξης στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, είπε η κα Ξενογιαννακοπούλου. Δεν κάνουν καν τα στοιχειώδη, βλέπουμε εμπαιγμό των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, πλήρη κατάρρευση του αφηγήματος περί στήριξης της μεσαίας τάξης από την ΝΔ. Ακόμη και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για εγγυοδοσία είναι στην πραγματικότητα ανέφικτα. Κανείς μικρομεσαίος επιχειρηματίας δεν μπορεί να έχει στήριξη ή δανεισμό, ενώ η προκαταβολή φόρου είναι ασαφές σε ποιους κατευθύνεται.

Αλλά η μεγαλύτερη «αναδιάρθρωση» και στην ουσία απορρύθμιση είναι στην εργασία, συνέχισε, είναι φανερό ότι για την κυβέρνηση της ΝΔ η κρίση είναι η μεγάλη ευκαιρία να μονιμοποιήσει τα έκτακτα μέτρα.

Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση, στον εργαζόμενο δίνονται οι εξής επιλογές, όπως υπογράμμισε:

  • είτε σε αναστολή εργασίας μέσα στην αγωνία
  • είτε θα πρέπει να δεχθεί την εκ περιτροπής εργασία και την μείωση του μισθού κατά 50%
  • είτε θα χάσει την δουλειά του

Αποκαλύπτεται το ψεύδος της κυβέρνησης, του κ. Μητσοτάκη που χτες έλεγε «στηρίζεται πλήρως η εργασία», τόνισε η κα Ξενογιαννακοπούλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αυγή τόνισαν ότι υπάρχει 20% μείωση μισθών, το αρνήθηκαν, ο κ. Πέτσας μάλιστα μας κατηγόρησε ότι κινδυνολογούμε. Αλλά η απλή αριθμητική ανάλυση οδήγησε και τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση να ομολογήσει ότι είναι μείωση, κατ` αυτόν 18%.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL