Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ. Κούλογλου: Αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής τα μέτρα 24 δισ. (Video)

«Γίνεται ένα απίστευτο λογικό άλμα. Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι…» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα μέτρα της κυβέρνησης

Τα 24 δισ. ευρώ δεν υπάρχουν πουθενά, είναι τελείως πλασματικό νούμερο και είναι αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως σημείωσε ο Στ. Κούλογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και έχει να αντιμετωπίσει μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Όπως όμως είπε, αυτό απαιτεί ειλικρίνεια απέναντι στους πολίτες. «Τα πραγματικά μέτρα, αυτά που έχουν εξεταστεί και εγκριθεί από την Κομισιόν είναι 8,5 δισ. Σε αυτά προσθέτουν την επιστρεπτέα προκαταβολή και τις εγγυήσεις και έτσι φτάνουμε συνολικά στα 14 δις.» εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

«Τα 8,5 είναι πραγματικά, εκταμιεύονται από το δημόσιο, μετά γίνεται ένα απίστευτο λογικό άλμα λέγοντας ότι “με αυτό που κάνουμε θα φτάσουμε στα 20 δις”. Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι…» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Στ. Κούλογου επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη στα μέτρα στήριξης και έφερε ως παράδειγμα την Πορτογαλία η οποία έχει πάρει 28 δισ. μέτρα. «Είμαστε σχεδόν στο ¼. Έχουν μείνει έξω μια σειρά από επιχειρήσεις. Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Το ίδιο συμβαίνει με τους εργαζόμενους που μειώνεται ο μισθός του κατά 20%. Αν τα μέτρα δεν είναι εμπροσθοβαρή θα προκαλέσουμε μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία και μετά θα πληρώνουμε» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ναι, αλλά ο Τσίπρας έφερε Μνημόνια

Μπορεί τα κανάλια να δοξάζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στον πραγματικό κόσμο η κατάσταση δεν είναι καθόλου ρόδινη. Υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, το κλίμα κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι, η πολυδιαφημισμένη ρευστότητα πέφτει με το σταγονόμετρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις