Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Εχουν δημιουργήσει καθεστώτα... "ημετέρων" χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης - Εφ' όλης της ύλης ερώτηση για την επιχείρηση από 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ / Σε πολλαπλά αδιέξοδα οδηγούν τη ΔΕΗ κυβέρνηση και διοίκηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εχουν δημιουργήσει καθεστώτα... "ημετέρων" χωρίς να υπάρχει κάποιο σχέδιο για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης - Εφ' όλης της ύλης ερώτηση για την επιχείρηση από 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ / Σε πολλαπλά αδιέξοδα οδηγούν τη ΔΕΗ κυβέρνηση και διοίκηση

Στη δημιουργία πολλαπλών αδιεξόδων οδηγούν τη ΔΕΗ η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η διοίκηση, με επικίνδυνους χειρισμούς τόσο σε οικονομικό και επιχειρησιακό επίπεδο όσο και στο εσωτερικό της εταιρείας, δημιουργώντας καθεστώτα... “ημετέρων”, χωρίς παράλληλα να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό σχέδιο για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα της μεγαλύτερης ενεργειακής επιχείρησης της χώρας, δεδομένων και των κυβερνητικών αποφάσεων για πρόωρη παύση της λιγνιτικής δραστηριότητας και ιδιωτικοποίηση των δικτύων διανομής.

Χαρακτηριστικό των χειρισμών του αρμόδιου ΥΠΕΝ είναι η συνέχιση των γνωστών καταστροφολογικών συσχετισμών για να φτάσει στη... σωτηρία της ΔΕΗ, χωρίς την εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου και τη συνέχεια ως προς την προστασία των καταναλωτών και τις απαραίτητες αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις, που εν πολλοίς είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την προηγούμενη διοίκηση.

Ο στόχος είναι προφανής, καθώς βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της Ν.Δ. ήταν και παραμένει το ξεπούλημα των ενεργειακών “ασημικών” της Ελλάδας, χωρίς επιπλέον να την υποχρεώνει κανένα Μνημόνιο και παρότι η κρίση της πανδημίας ανέδειξε την κρισιμότητα των δημόσιων υποδομών.

Στα ανωτέρω, αλλά και σε όλους τους χειρισμούς, μέχρι σήμερα, κυβέρνησης και διοίκησης ως προς τη ΔΕΗ αναφέρονται 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή.

Υπέρογκες αυξήσεις και μειώσεις εκπτώσεων

Μεταξύ άλλων σχολιάζουν τη στρατηγική της κυβέρνησης στη ΔΕΗ, με

* τις υπέρογκες αυξήσεις και τη συρρίκνωση της έκπτωσης συνέπειας, που είχε αποτέλεσμα την επιβάρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων κατά 500 εκατ. ευρώ, τη φυγή συνεπών πελατών από την επιχείρηση και τη μείωση της εισπραξιμότητας,

* την κατάργηση του ΑΣΕΠ στις προσλήψεις,

* τη δημιουργία εργαζόμενων δύο ταχυτήτων,

* άστοχες παρεμβάσεις σε θέματα αρμοδιότητας της διοίκησης,

* καθώς και τη θέσπιση της δυνατότητας αύξησης των αμοιβών υψηλόβαθμων στελεχών της διοίκησης, και ιδιαίτερα του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλου, η αμοιβή του οποίου έφθασε σε προκλητικά επίπεδα.

Συγχρόνως αναδεικνύουν την πρόσφατη ρύθμιση στον αντιπεριβαλλοντικό νόμο για το ξεπούλημα του δικτύου μεταφοράς της χώρας μας, του ΑΔΜΗΕ...

Υπογραμμίζουν δε τις σοβαρές παραλείψεις και καθυστερήσεις εκ μέρους της νέας διοίκησης της ΔΕΗ σχετικά με την υλοποίηση δρομολογημένων, από την προηγούμενη διοίκηση, δράσεων που θα έδιναν σοβαρή ώθηση και στήριξη στην επιχείρηση ώστε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και να αναπτυχθεί περαιτέρω, όπως: η τιτλοποίηση οφειλών, η είσπραξη των οφειλών των 65.000 “τελικών” πελατών με οφειλές άνω των 3.000 ευρώ, η διείσδυση της ΔΕΗ στην αγορά φυσικού αερίου, η επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε νέους κλάδους και στο εξωτερικό, αλλά και η πρόσληψη πληθώρας συμβουλευτικών οίκων με διαδικασίες - εξπρές, με σοβαρά ερωτήματα ως προς τη νομιμότητα και ισχυρά αμφισβητούμενη χρησιμότητα.

Ποιοι συμβουλευτικοί οίκοι έχουν προσληφθεί;

Σε αυτό το πλαίσιο ρωτούν:

* Αν υπάρχει και τι προβλέπει το επιχειρησιακό πλάνο της ΔΕΗ.

* Ποιο προβλέπεται να είναι το μερίδιο της ΔΕΗ στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μετά το 2023.

* Ποιος είναι ο αριθμός και το προφίλ των πελατών από άποψη συνέπειας και ποσότητας καταναλισκόμενης ενέργειας που αποχώρησαν από τον Οκτώβριο και εφεξής.

* Ποιες ήταν οι εισπράξεις της ΔΕΗ ανά μήνα από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και τον Απρίλιο του 2020.

* Ποια είναι η πορεία της τιτλοποίησης οφειλών και είσπραξης μεγαλοοφειλετών.

* Ποιοι συμβουλευτικοί οίκοι και ιδιώτες σύμβουλοι έχουν προσληφθεί από τη ΔΕΗ και με ποιο αντικείμενο.

* Τι προτίθεται να πράξει ο υπουργός για περιπτώσεις παραβίασης του κανονισμού και του καταστατικού της ΔΕΗ και του κώδικα περί δικηγόρων.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL