Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

N. Φίλης: Η απόφαση για να ανοίξουν τα σχολεία είναι πολιτική και όχι εκπαιδευτική (Video)

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να διατηρεί το αναχρονιστικό προνόμιο του αφορισμού» σημείωσε ο Ν. Φίλης με αφορμή τους «αφορισμούς» Αμβρόσιου

Το ολιγοήμερο μάθημα πέντε έξι ημερών δεν έχει κανένα εκπαιδευτικό όφελος ανέφερε ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και χαρακτήρισε το άνοιγμα των σχολείων πολιτική και όχι εκπαιδευτική απόφαση με στόχο να δημιουργηθεί η εικόνα μιας επιστροφής σε μία επίπλαστη κανονικότητα.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να γίνουν τεστ με την υγεία των παιδιών και εξέφρασε την εντύπωσή του «ότι αυτή η μικρή ολιγοήμερη ιστορία των μαθημάτων συνδυάστηκε με τη διδασκαλία μέσα από live streaming παρουσίαση της διδασκαλίας. Είμαστε υπέρ της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, αυτό που γίνεται τώρα με την μετατροπή της αίθουσας σε reality, δεν είναι εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, είναι διάλυση του μαθήματος» υπογράμμισε ο Ν. Φίλης.

«Είναι που είναι δύσκολη η δουλειά του καθηγητή, θα τον καταστήσουμε και έναν Βέγγο μέσα στην τάξη να ανοικλείνει τα μικρόφωνα των μαθητών;» διερωτήθηκε παράλληλα.

Ο Νίκος Φίλης έκανε λόγο για διάσπαση του ιερού δεσμού εμπιστευτικότητας και εμπιστοσύνης ανάμεσα στο παιδί και τον καθηγητή. «Το μάθημα είναι μαθητοκεντρικό, δε θα έχουμε αναβάθμιση του μαθήματος αλλά καταβύθιση. Είναι εύκολη λύση εις βάρος των προσωπικών δεδομένων παιδιών και εκπαιδευτικών. Μπορεί να επιληφθεί η δικαιοσύνη, είναι παγκόσμια πατέντα αυτό που γίνεται στην Ελλάδα» τόνισε.

«Η Εκκλησία δεν μπορεί να διατηρεί το αναχρονιστικό προνόμιο του αφορισμού»

Κληθείς να σχολιάσει τους «αφορισμούς» στους οποίους προέβη ο πρώην Μητροπολιτής Αιγίου Αβρόσιος, προς τον Κ. Μητσοτάκη, την Ν. Κεραμέως και τον Ν. Χαρδαλιά, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι «ο κ. Αμβρόσιος είναι ιδιώτης, δεν έχει κάνει δημόσιο αξίωμα. Είναι συνταξιούχος, δεν είναι μητροπολίτης πλέον» και υπενθύμισε ότι πρόκειται «για υμνητή της Χρυσής Αυγής που έχει καταδικαστεί από τη δικαιοσύνη».

«Όταν επετίθετο εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η Εκκλησία της Ελλάδος δεν καταδίκαζε αυτές τις συμπεριφορές, έκανε ότι δεν της έβλεπε και ορισμένοι μητροπολίτες τις κανάκευαν» ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας και συμπλήρωσε:

«Δε με αφορά η γραφικότητα και η μισαλλοδοξία του ακραίου ιδιώτη κ. Αμβρόσιου. Αλλά με ενδιαφέρει η στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία είπε ότι μόνο η ίδια με συνεδρίαση μπορεί να αφορίσει κάποιον. Είναι ένας αναχρονισμός. Είναι δυνατόν εν έτη 2020 η εκκλησία που παραμένει νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου να μπορεί να αφορίσει όποιον θέλει; Τον πρωθυπουργό ή τον οποιονδήποτε κρατικό λειτουργό; Είναι δυνατόν η Εκκλησία της Ελλάδος να έχει αυτό το αναχρονιστικό προνόμιο;» σημείωσε με νόημα.

«Είναι άλλη μία απόδειξη ότι οι σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους έχουν φτάσει σε μία κρίση και πρέπει να υπάρξει μία επανατοποθέτηση, έστω ένας νέος καταστατικός χάρτης της Εκκλησίας της Ελλάδος» κατέληξε ο Ν. Φίλης.

Συντάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Θέλουν Μνημόνια για να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους

Τις ημέρες αυτές, και εν όψει της συνόδου που θα πάρει τις αποφάσεις για το ταμείο ανάκαμψης, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία εκδηλώνουν από κοινού έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η ενίσχυση στις χώρες του Νότου δεν θα συνοδεύεται από Μνημόνια και οικονομική επιτήρηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις