Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Το "φλερτ" Μητσοτάκη αναστατώνει το ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το "φλερτ" Μητσοτάκη αναστατώνει το ΚΙΝ.ΑΛΛ., αλλά...

Αντιμέτωπο με μια ολοένα εντεινόμενη φημολογία για επικείμενη νέα «λεηλασία» του από τον Κυρ. Μητσοτάκη βρίσκεται το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Στο οιονεί προεκλογικό κλίμα που έχει διαμορφώσει το Μαξίμου πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν ορισμένα πρώην κεντρικά, πλην ενεργά, στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν τον Ιούλιο, να επιθυμούν να προσεγγίσουν τη Ν.Δ. ή ακόμα και να έχουν προχωρήσει σε συζήτηση για συμμετοχή τους στον ανασχηματισμό που όλα δείχνουν πως ετοιμάζει.

Χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εστίας» προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στη Χαρ. Τρικούπη δίνοντας ταυτόχρονα την ευκαιρία για κατηγορηματικές διαψεύσεις από συγκεκριμένα πρόσωπα. Ή και όχι. Το δημοσίευμα έκανε λόγο για «νέα επίθεση στον χώρο του Κέντρου που ετοιμάζει ο Μητσοτάκης» με στόχο «διεύρυνση της πλειοψηφίας με μικρό ανασχηματισμό» μέσα από «φλερτ μεταξύ Ν.Δ. και βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ.».

Το θέμα συνοδευόταν από τις φωτογραφίες των Οδ. Κωνσταντινόπουλου, Ν. Γιαννακοπούλου, Χαρ. Κεφαλίδου και Γ. Μανιάτη, ενώ το δημοσίευμα συμπεριλάμβανε και το όνομα ενός ακόμα βουλευτή, του Απόστολου Πάνα.

Η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου και οι «εμπλεκόμενοι» βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Απόστολος Πάνας για να διαψεύσουν το δημοσίευμα της εφημερίδας ήταν σαφής: "Το σημερινό προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα είναι ανάξιο ακόμα και σχολιασμού".

Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στο γεγονός ότι ανάμεσα στα ονόματα της κοινής δήλωσης δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Γ. Μανιάτη. Πηγές της Χαρ. Τρικούπη αιτιολόγησαν την απουσία αναφέροντας ότι η ανακοίνωση εκδόθηκε από την Κ.Ο. και ο Γ. Μανιάτης δεν είναι βουλευτής.

Ο ίδιος τοποθετήθηκε μέσω Twitter με ένα σχόλιο που σε καμία περίπτωση δεν συνιστά εμφανή διάψευση. «Επαναλαμβάνω ότι ασχολούμαι μόνο με τα ακαδημαϊκά μου καθήκοντα και τους φοιτητές μου» αρκέστηκε να αναφέρει ο πρώην υπουργός.

Την ίδια στιγμή η ανακίνηση του θέματος, είτε σε επίπεδο σεναριολογίας είτε σε επίπεδο πληροφοριών, αξιοποιείται από ορισμένους εντός του κόμματος και ως «ευκαιρία» για να παρέμβουν αρνητικά στη δημόσια συζήτηση για την προοπτική συνεργασιών που ανοίγεται στις εκλογές για προοδευτική διακυβέρνηση. Ή έστω ως αντανακλαστική αντίδραση για να εκδηλώσουν έντονη πολιτική αντιπαλότητα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή αξιοποίησαν το δημοσίευμα ως αφορμή για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να επιτεθούν στον Κυρ. Μητσοτάκη για την απόπειρα λεηλασίας που του καταλογίζεται.

Εσωκομματικές βολές κατά... ΣΥΡΙΖΑ

Ήδη πριν από την κοινή δήλωση των βουλευτών ο Β. Κεγκέρογλου, με μια (τουλάχιστον) δυσνόητη ανάρτησή του, σχολίαζε: «Το αντι-ΠΑΣΟΚ καρτέλ αναβιώνει με τους Μητσοτάκη και Τσίπρα και επανεμφανίστηκε με σημερινό φιλικό τους πρωτοσέλιδο!!! Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής είναι σκληρό καρύδι, γατάκια!!!».

Ακόμα πιο έντονα, ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ενώ διέψευδε το δημοσίευμα, τουλάχιστον σε ό,τι τον αφορά, επέλεγε όχι μόνο να βάλει στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη Ν.Δ., στην οποία αποδίδεται ο σχεδιασμός της άλωσης, αλλά και «συντρόφους» του στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. που έχουν τοποθετηθεί με τον τρόπο και τις προϋποθέσεις τους για το ενδεχόμενος ενός διαλόγου ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Έτσι σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ) είπε ότι το δημοσίευμα «που αφορά 'μετεγγραφές' στελεχών από το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής σε άλλα κόμματα είναι ένα ρεπορτάζ 'copy - paste' που εμφανίζεται ανά εικοσαήμερο σε διάφορα ΜΜΕ» και ότι «τον τελευταίο καιρό η συζήτηση αυτή έχει ενταθεί από τα ΜΜΕ και με αφορμή συνεντεύξεις στελεχών μας που με 'έξυπνο' τρόπο θέτουν ζήτημα διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Χαρακτήρισε τη συζήτηση «απαξιωτική, αποκαρδιωτική για τον κόσμο μας, που αμφισβητεί τον πυρήνα των αποφάσεών μας για την αυτόνομη πορεία μας» και «είναι στη λογική ύπαρξης δύο κομμάτων και της εύκολης κυριαρχίας και νίκης της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον κ. Τσίπρα».

Μάλιστα, διαψεύδοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μεταπήδησής του, είπε πως κατανοεί ότι «η μόδα στην πολιτική σήμερα είναι η εύκολη λύση της μετεγγραφής. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μείναμε στα δύσκολα, όταν από το 44% πήγαμε στο 4,6%. Μείναμε σταθερά ΠΑΣΟΚ...».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL