Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Ο Δ. Παπαδημούλης απαντά στην οργανωμένη με non paper επίθεση της Ν.Δ. / Δ. Παπαδημούλης: Αν τα έκρυβα σε ελβετικούς λογαριασμούς, ούτε γάτα ούτε ζημιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Δ. Παπαδημούλης απαντά στην οργανωμένη με non paper επίθεση της Ν.Δ. / Δ. Παπαδημούλης: Αν τα έκρυβα σε ελβετικούς λογαριασμούς, ούτε γάτα ούτε ζημιά

“Το 2004, που έκανα πρώτη φορά δήλωση πόθεν έσχες, σύμφωνα με τα δηλωμένα εμφανιζόμουν πλουσιότερος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έλεος πια με την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά!”

"Η Ν.Δ. θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και πίσω από τα οκτώ ακίνητα του Παπαδημούλη να κρυφτούν τα δανεικά κι αγύριστα, τα 125 ακίνητα ενός υπουργού τής Ν.Δ. και τα πολλά πανάκριβα ακίνητα στο εξωτερικό τού πρωθυπουργού" τόνισε στο Open ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στην "οργανωμένη με non paper από τη Ν.Δ" , όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση εις βάρος του με αφορμή τη δήλωση πόθεν έσχες που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα.

Διαμερίσματα στην Αχαρνών

Όπως εξήγησε σε σχέση με τα οκτώ ακίνητα, πρόκειται για διαμερίσματα της δεκαετίας του ’50 και του ’60 στις περιοχές Αχαρνών και πλατείας Βικτωρίας, όπως προκύπτει και από το πόθεν έσχες. "Έφερα χρήματα από το εξωτερικό για να αγοραστούν αυτά τα ακίνητα, τα οποία αγοράστηκαν πριν από δυόμισι χρόνια στις τιμές της αγοράς, όχι από πλειστηριασμό, όπως ψευδώς λένε, και μεταβιβάστηκαν και τα οκτώ -τα έξι με υψηλή και τα δύο με πλήρη κυριότητα- την ίδια χρονιά στα δύο παιδιά μου" σημείωσε ο Δ. Παπαδημούλης. "Εάν έκρυβα την αγορά των οκτώ ακινήτων, με το να τα κρύβω σε ελβετικούς λογαριασμούς πίσω από αχυρανθρώπους, να τα έχω σε θυρίδες ή να τα κρατώ στο εξωτερικό, τότε ούτε γάτα, ούτε ζημιά" είπε χαρακτηριστικά.

Νόμιμα και φορολογημένα

Συνεχίζοντας, επισήμανε ότι η σύζυγός του προέρχεται από εύπορη οικογένεια και πως οι οι ευρωβουλευτές έχουν υψηλές αποδοχές, άρα η προέλευση των χρημάτων που δηλώνονται στο πόθεν έσχες είναι νόμιμη και φορολογημένη. "Εγώ τα δηλώνω όλα και δεν τα κρύβω ούτε σε off shore, ούτε σε θυρίδες, ούτε σε κρυφούς λογαριασμούς στο εξωτερικό μέσω αχυρανθρώπων" υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Επίσης, διευκρίνισε ότι οι ευρωβουλευτές όλων των χωρών δεν αμείβονται από τον κρατικό, αλλά από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. "Δεν έχω διαχειριστεί ούτε 1 ευρώ από κρατικό χρήμα. Επίσης, δεν έχω πάρει, ούτε έχω αυτή τη στιγμή, ούτε 1 ευρώ δάνειο και δεν χρωστάω ούτε 1 ευρώ στο Δημόσιο και στην εφορία" πρόσθεσε.

Προσπάθεια της Ν.Δ. να κρύψει τα δανεικά κι αγύριστα

"Δέχομαι αυτήν την επίθεση από τη Ν.Δ. στο θέμα αυτό γιατί θέλει να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και πίσω από τα οκτώ ακίνητα του Παπαδημούλη να κρυφτούν τα δανεικά κι αγύριστα, τα 125 ακίνητα ενός υπουργού τής Ν.Δ. ή τα πολλά πανάκριβα ακίνητα στο εξωτερικό τού πρωθυπουργού" σημείωσε χαρακτηριστικά. Επισήμανε παράλληλα πως έχει δώσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη στήριξη κοινωνικών δράσεων από το ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντώντας στα όσα ακούστηκαν σχετικά με το ότι δεν έχει δώσει ούτε ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, υπενθύμισε ότι μέσω του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει χιλιάδες ευρώ, που έγιναν δωρεές στο Νοσοκομείο της Καστοριάς.

Μιλώντας για τον θεσμό του πόθεν έσχες έκανε λόγο για "μια παρωδία", καθώς, όπως τόνισε, δεν γίνεται έλεγχος, για να υπογραμμίσει: "Επειδή είχα παντρευτεί μια γυναίκα, με την οποία είμαστε μαζί από παιδιά, με σημαντική περιουσία, η οποία κληρονόμησε από τους γονείς της και μετρητά, και ακίνητα, κι επειδή είχα δουλέψει κι εγώ κι η γυναίκα μου είκοσι πέντε χρόνια, εγώ ως μηχανικός, το 2004 που έκανα πρώτη φορά δήλωση πόθεν έσχες, σύμφωνα με τα δηλωμένα εμφανιζόμουν πλουσιότερος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο, Παπαντωνίου και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Έλεος πια με την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά!".

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL