Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.3°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.8°C14.6°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C19.1°C
3 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.6°C15.7°C
2 BF 69%
Αλ. Χαρίτσης: "Η κυβέρνηση έχει σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης σε όφελος των ισχυρών "
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: "Η κυβέρνηση έχει σχέδιο ριζικής αναδιάρθρωσης σε όφελος των ισχυρών "

Σε υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους με επίκεντρο την οικονομία συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την κριτική του προς την κυβέρνηση. Όπως τονίζουν στην Κουμουνδούρου, γίνεται σαφές μέρα με τη μέρα ότι η Ν.Δ. προχωράει με ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της οικονομίας και της εργασίας προς όφελος των ελίτ. “Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά χωρίς σχέδιο στην άρση των περιορισμών και με βιασύνη επιχειρεί να καλλιεργήσει μια εικόνα επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα, την ίδια ώρα στην οικονομία έχει σχέδιο: τη ριζική αναδιάρθρωσή της σε όφελος των ισχυρών, τη διάλυση της μεσαίας τάξης, τα λουκέτα και τις εξαγορές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εκτόξευση της ανεργίας, που θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων» διεμήνυσε, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο 105,5, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης.

Επανέλαβε δε πως οι μικρομεσαίες, οι μικρές, οι ατομικές επιχειρήσεις “δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από την κυβέρνηση”, επισημαίνοντας και το πλήθος των σημαντικών αντιδράσεων στον πολιτισμό, τον τουρισμό και στην εστίαση. Αναφερόμενος στα στοιχεία του συστήματος Εργάνη, σημείωσε πως φανερώνουν ότι "μετά τον χειρότερο Μάρτιο, καταγράψαμε και τον χειρότερο Απρίλιο σε σχέση με την ανεργία ακόμη και σε σχέση με την πιο βαθιά ύφεση της περιόδου 2011-2012". “Ανεξάρτητα με την ασυνεννοησία και τις αντικρουόμενες εκτιμήσεις της κυβέρνησης για την ύφεση, αποδεικνύεται ότι πορεύονται με ένα συγκεκριμένο σχέδιο καταστροφικό για τους μικρομεσαίους και τους εργαζομένους, που παίρνει πίσω τις κατακτήσεις και τις ρυθμίσεις στα εργασιακά των προηγούμενων ετών και είναι ξεκάθαρα υπέρ των ισχυρών και των ελίτ” επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης.

Εκτίμησε ακόμα ότι το σχέδιο της κυβέρνησης “θέλει και τη δημοκρατία θύμα της έκτακτης κατάστασης που δημιουργεί η πανδημία”, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το “περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή χωρίς καμία διαβούλευση, εν μέσω αντιδράσεων από όλους τους φορείς και την κοινωνία και με τις αρμόδιες επιτροπές να υπολειτουργούν”.

Σε σχέση με τη συγκέντρωση κόσμου σε πλατείες και την επέμβαση των ΜΑΤ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει στείλει λάθος μηνύματα, ειδικά στη νεολαία, προχωρώντας στο βεβιασμένο άνοιγμα των σχολείων, “χωρίς να δώσει ποτέ εξηγήσεις, αλλά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας” και την ίδια στιγμή “στέλνει τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν πολίτες που μετά από δύο μήνες βγήκαν έξω”.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL