Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Εγγύηση επανάληψης της χρεοκοπίας η τυχόν εκλογική επιβράβευση της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εγγύηση επανάληψης της χρεοκοπίας η τυχόν εκλογική επιβράβευση της Ν.Δ.

Στη δύσκολη και με προεκλογικό άρωμα περίοδο που έρχεται, το ΚΙΝ.ΑΛΛ., παρά τις αντιφάσεις και την αμηχανία του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι εμφανές ότι προσπαθεί να εμπεδώσει έναν αντιπολιτευτικό λόγο κατά της Ν.Δ.

Αρχής γενομένης από τις πολιτικές τοποθετήσεις της Φ. Γεννηματά, την κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση και τον τρόπο που καταψηφίζει το κόμμα της όλες τις σημαντικές για την κυβέρνηση νομοθετικές πρωτοβουλίες, στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιμένουν σε αντιδεξιό τόνο, ο οποίος το τελευταίο διάστημα υπερτερεί εμφανώς του τόνου που μέχρι πρότινος έδινε η ακραιφνής “αντι-ΣΥΡΙΖΑ” πτέρυγα του κόμματος.

Την ίδια στιγμή όμως στη Χαριλάου Τρικούπη ανησυχούν για το γεγονός ότι δεν έχει σταματήσει η “λεηλασία” στελεχών του κόμματος ή της “Κεντροαριστεράς” με αντάλλαγμα κυβερνητικές θέσεις.

Ερωτηθείς για δημοσιεύματα κατά τα οποία στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ενόψει ανασχηματισμού, φέρονται να έχουν αποδεχτεί πρόσκληση του Κυρ. Μητσοτάκη για συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ο Π. Χρηστίδης σχολίασε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως “απάντηση θα πρέπει να δώσουν οι ίδιοι” και ότι “οι μεταγραφές, όπως έδειξε και η πρόσφατη ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν κοντά ποδάρια”.

Χθες ο Χ. Καστανίδης δήλωσε (ieidiseis.gr) ότι η αναφορά της Φ. Γεννηματά στη Βουλή πως η σοσιαλδημοκρατία κόβει το νήμα με τον νεοφιλελευθερισμό έχει γενικότερο ιδεολογικό και πολιτικό ενδιαφέρον. “Επιχειρεί ορθά να ξανασυνδέσει τους πολιτικούς φορείς της σοσιαλδημοκρατίας με τις διαχρονικές αξίες και αρχές του δημοκρατικού σοσιαλισμού”.

Παρά την κριτική του προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ισχυρισμό πως η συζήτηση περί προγραμματικών συγκλίσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι “ενταγμένη σε μικροκομματικές σκοπιμότητες και απογυμνωμένη από σοβαρούς ιδεολογικούς και πολιτικούς όρους”, δεν παρέλειψε να δηλώσει: “Η κρίσιμη λέξη είναι ‘εμπιστοσύνη’. Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Ας αφήσουμε τον χρόνο να δείξει αν κάτι μπορεί να διορθωθεί”.

Υπενθυμίζεται ότι ως προς αυτό το ζήτημα η Χαρ. Τρικούπη παρουσιάζεται εξαιρετικά αμυντική μιλώντας για “αμηχανία” του ΣΥΡΙΖΑ και τρόπο διεξόδου από “έντονα εσωτερικά προβλήματα”.

Παράλληλα ο Χ. Καστανίδης δήλωσε με νόημα πως πρόσθετη υποχρέωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι “να καταδείξουμε ότι είναι αδικαιολόγητη η χαλαρή διάθεση ορισμένων ψηφοφόρων μας έναντι της Δεξιάς, οφειλόμενη πιθανόν στην όσμωση που προκλήθηκε στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης 2012 - 2015".

Σημείωσε ότι “η Ν.Δ. δεν είναι απλώς ο ιδεολογικός μας αντίπαλος”, “είναι η παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα και είναι καλό να θυμούνται όλοι οι πολίτες ότι η εκλογική επιβράβευσή της, όπως συνέβη τον Ιούλιο του 2019, αποτελεί εγγύηση ότι θα επαναλάβει το κατόρθωμά της".

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση, με αιχμή τις δυσοίωνες προβλέψεις της Κομισιόν, η Χαρ. Τρικούπη είπε ότι η Ελλάδα θα βυθιστεί στην ύφεση και πως ο κ. Σταϊκούρας, "αντί να παλινωδεί” και να ξιφουλκεί με τον προκάτοχο του, "πρέπει να κατανοήσει την ανεπάρκεια και αποσπασματικότητα των μέτρων που έχει εξαγγείλει" και “να πάρει αποφάσεις”.

Ο Χρ. Πρωτόπαπας είπε ότι οι παρεμβάσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε όλους τους κλάδους, με έμφαση στον τουρισμό (σ.σ.: η Φ. Γεννηματά απέστειλε επιστολή στον Σ. Στάνισεφ με προτάσεις), ενέχουν το μήνυμα της άμεσης δράσης προτού να είναι αργά. Μάλιστα, τώρα τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛΛ. τονίζουν πως για ενδιάμεσες παρεμβάσεις (όπως μείωση ΦΠΑ) θα μπορούσε και να αξιοποιηθεί μικρό τμήμα από το λεγόμενο "μαξιλάρι"...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL