Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ / Φ. Γεννηματά: Αντίπαλος η Ν.Δ., δεν αλλάζει η αυτόνομη πορεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑΘΕΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟ ΤΗ Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ / Φ. Γεννηματά: Αντίπαλος η Ν.Δ., δεν αλλάζει η αυτόνομη πορεία

“Απέναντι” στο αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο της Ν.Δ. δήλωσε η Φ. Γεννηματά χθες, λέγοντας ότι “αντίπαλός μας είναι οι συντηρητικές πολιτικές στην οικονομία, στην κοινωνία, στο περιβάλλον”. Ήταν μια ακόμη σημαντική κυβερνητική πρωτοβουλία που απέρριψε, επιβεβαιώνοντας τη διακηρυγμένη πρόθεσή της να αντιπαρατεθεί με τη Ν.Δ., την οποία και έχει ορίσει ως βασικό αντίπαλο του “σοσιαλδημοκρατικού” ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Με το σχέδιο επανεκκίνησης της οικονομίας που η ίδια αντιπαραβάλλει στην ανυπαρξία σχεδίου της συντηρητικής Ν.Δ., αλλά και με την ιδεολογικού χαρακτήρα πρόσφατη ομιλία της στη Βουλή, όπου περιέγραψε τον απεγκλωβισμό της σοσιαλδημοκρατίας από τον νεοφιλελευθερισμό, έχει δείξει ότι η Ν.Δ. είναι ο αντίπαλός της και στον δρόμο προς τις εκλογές. Αυτό δείχνει και το γεγονός ότι η “πολιτική και ιδεολογική πλατφόρμα” που παρουσίασε με την εν λόγω παρέμβασή της δεν ήρθε σε κενό αέρος, αλλά εν μέσω σειράς κινήσεων της κυβέρνησης που -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Χαρ. Τρικούπη- προδίδουν προετοιμασία εδάφους για εκλογικό αιφνιδιασμό.

Παράλληλα όμως με τη σύγκρουση με την κυβέρνηση, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιβεβαιώνει ότι διατηρεί τόσο έντονα την αμηχανία του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ώστε ακόμα και όταν εκ των πραγμάτων με τις προγραμματικές επιλογές του τοποθετείται στο αντιπολιτευτικό - αντιδεξιό μπλοκ, νιώθει την ανάγκη να διευκρινίζει ότι αυτό δεν σχετίζεται με κάποια προσέγγιση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Έτσι, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Μ. Όθωνας, αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαρροή εκλογικών σεναρίων (Πρώτο Πρόγραμμα), σχολίασε ότι "ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να ζεστάνουν το όχι ξαναζεσταμένο αλλά τελείως καμένο φαγητό περί δήθεν αντιδεξιών μετώπων" και ότι “όπως διαψεύστηκαν οι προ κορωνοϊού προφήτες, έτσι θα διαψευστούν και οι μετά κορονοϊό προφήτες που λανσάρουν και διακινούν σενάρια μετώπων και συμπράξεων”.

Τέτοιες “διευκρινίσεις” -σχεδόν δεδομένες για ένα κόμμα που θέλει να παίξει το χαρτί του “τρίτου πόλου”, ο οποίος έχει διακριτές διαφορές από τα δύο μεγάλα κόμματα- γίνονται αντιληπτές αφενός ως υπαρξιακή αγωνία απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει καταφέρει να εκφράσει πολύ μεγάλο εκλογικό τμήμα τού πάλαι ποτέ δυνατού ΠΑΣΟΚ, αφετέρου ως τακτική του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να διακηρύττει την απόστασή του από τον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους εσωτερικής ισορροπίας, ακόμα και όταν αντικειμενικά δεν υπάρχει τέτοια ή τόση απόσταση, δηλαδή σε περιπτώσεις που εμφανίζουν παρόμοιες ή κοινές θέσεις και διεκδικήσεις. Έτσι, η Φ. Γεννηματά δηλώνει πάντα ότι δεν αλλάζει ο στόχος της αυτόνομης (εκλογικής) πορείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ως εάν να αμφισβήτησε ποτέ καμία πολιτική δύναμη ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν θα κατέβαινε αυτόνομα στις εκλογές...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL