Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Α. Αυλωνίτης: Θεσμικοί τοπικοί παράγοντες αχρηστεύουν ό,τι η τοπική μας κοινωνία έχει εφαρμόσει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α. Αυλωνίτης: Θεσμικοί τοπικοί παράγοντες αχρηστεύουν ό,τι η τοπική μας κοινωνία έχει εφαρμόσει

Αυτό που συνέβη σήμερα, Κυριακή των Βαΐων,  κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη. Η Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας δια της παρουσίας τους στο ναό έδωσαν κάκιστο  παράδειγμα μη τήρησης των κανόνων υγειονομικού περιεχομένου. Φυσικά το παράδειγμά τους  μιμήθηκαν και άλλοι πιστοί με την ανοχή η την αποδοχή  της Τοπικής μας Εκκλησίας, η οποία και τέλεσε το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, όπως πληροφορούμαι, παρά  τα αντιθέτως οριζόμενα από αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο Αυλωνίτης Αλέξανδρος, βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, για τη Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγ.Σπυρίδωνος.

Την στιγμή που η πλειοψηφία του ελληνικού και του κερκυραϊκού λαού πειθαρχεί,  θεσμικοί τοπικοί παράγοντες αχρηστεύουν ό,τι η τοπική μας κοινωνία έχει εφαρμόσει και έχει κυριολεκτικά κατακτήσει.

Με την ενέργειά τους αυτή  ήθελαν να δείξουν ή να αποδείξουν κάτι σε όλους τους άλλους πιστούς;

Αδυνατώ να αντιληφθώ την ενέργεια τους αυτή,  εκτός και αν στις σχετικές διατάξεις που ψήφισε η Βουλή προ ολίγων ημερών, με τις οποίες κυρώθηκαν οι διατάξεις νομοθετικού περιεχομένου για την προστασία από τον κορωνοϊό, υπάρχει κάποια εξαίρεση για αυτούς  ΜΟΝΟ!!!!

Θεωρώ ότι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη  τον δήμαρχο κλπ μέχρι τον πιο απλό και αδαή πολίτη , είμαστε ΟΛΟΙ υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τις υγειονομικές διατάξεις και τους σχετικούς για την εφαρμογή αυτών, νόμους. ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ.

Εύλογη μου φαίνεται η δήλωση του  Υφυπουργού  Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με την οποία καυτηριάζει «αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα  λέγοντας ότι συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία.»

Καλώ όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην ακολουθήσουν στο μέλλον το λυπηρό παράδειγμα τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL