Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Έ.Αχτσιόγλου: Πολύ κατώτερη των περιστάσεων η απόφαση του Eurogroup (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έ.Αχτσιόγλου: Πολύ κατώτερη των περιστάσεων η απόφαση του Eurogroup (Video)

«Πολύ κατώτερη των περιστάσεων» χαρακτήρισε την απόφαση του χθεσινού Eurogroup η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας μάλιστα ότι τα 540 δισ για το Ταμείο Ανασυγκρότησης είναι πάρα πολύ λίγα και σε σχέση με τις απαιτήσεις που εκφράστηκαν από τα ίδια τα όργανα της ΕΕ, όταν Κομισιόν και ΕΚΤ ζητούσαν μέτρα 1,5 τρισ. ευρώ.

Η ίδια μιλώντας στην ΕΡΤ1 έκανε λόγο για εντελώς εσφαλμένες αποφάσεις που δείχνουν ότι η ΕΕ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για άλη μία φορά (οικονομική κρίση του 2008 και προσφυγικό οι προηγούμενες) τονίζοντας ότι «έρχεται ένας τρομερός οικονομικός σεισμός» ότι και θα ενισχυθούν οι φυγόκεντρες τάσεις στην ΕΕ».

Αναφορικά με την ανεργία και τις απώλειες σε θέσεις εργασίας τόνισε ότι ο φετινός, είναι «ο χειρότερος Μάρτιος όλων των εποχών με απώλεια 40.000 θέσεων εργασίας, όταν ο περσινός Μάρτιος είχε δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας. Το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα».

«Ο κ. Βρούτσης κάνει επιλογή να διαβάσει μόνο τις απολύσεις χωρίς τις προσλήψεις. το νόημα της Εργάνη είναι το ισοζύγιο. προσλήψεις - απολύσεις, τι μένει στην αγορά» σημείωσε η ίδια προσθέτοντας ότι «ακόμα και τον Μάρτιο του 2012 τέτοια αποτελέσματα δεν είχαμε. Ο φετινός είναι 6 φορές χειρότερα σε σχέση με το 2012».

Στη συνέχεια, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό να δοθούν εμπροσθοβαρώς τα μέτρα», υπογραμμίζοντας ότι «το κράτος πρέπει να βάλει το χέρι στη τσέπη και να υποστηρίξει πολίτες εργαζόμενους κα επιχειρήσεις».

Ακόμη, επεσήμανε ότι «ειδικά στα εργασιακά, το κράτος πρέπει να αναλάβει το ίδιο τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα όπως συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης» και να βάλει τις προϋποθέσεις ώστε να ισχύουν τα ίδια και μετά την καραντίνα.

Επιπλέον, η βουλεύτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενη στις διαφορές της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, επεσήμανε ότι «η διαφορά μας είναι στον χρόνο, στην ποιότητα και στην ποσότητα» εξηγώντας ότι το κράτος πρέπει να δαπανήσει τώρα διότι αν για παράδειγμα δεν συγκρατήσεις την ανεργία τώρα, «θα έχουμε μπροστά μας λουκέτα και ένα σπιράλ ύφεσης».

Επίσης επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί περισσότερο «ζεστό χρήμα στην αγορά» και αναφορικά με την ποιότητα υπογραμμίζει ότι «πρέπει να διατηρηθούν όλες οι σχέσεις εργασίας με πλήρη κάλυψη μισθού».

«Η πρότασή μας αφορά ένα εμπροσθοβαρές πακέτο και όχι με τη λογική του "βλέποντας και κάνοντας" όπως προτείνει η κυβέρνηση», επεσήμανε η Έφη Αχτσιόγλου και προειδοποίησε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν εφαρμοστεί τώρα, μετά δε θα είναι αρκετή.

«Το πολύ σημαντικό είναι ότι αν η κυβέρνηση θέλει να προλάβει τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης πρέπει να γίνει χρήση και ενός μέρους του "μαξιλαριού"», τόνισε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι αξιοποίηση μέρους του "μαξιλαριού" «είναι το προτέρημά μας μας σε σχέση με την Ισπανία και την Ιταλία. Δε χρειάζεται να δανειστούμε, άρα δε θα αυξήσουμε το δημόσιο χρέος μας».

Καταλήγοντας, η Έφη Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι «η παρτίδα σώζεται αρκεί να ληφθούν τώρα τα μέτρα. Πρέπει το κράτος να δαπανήσει από τώρα για να συγκρατηθεί η λειτουργία της αγοράς και όταν τελειώσει η καραντίνα. Για να μπορέσεις να έχεις αγορά που η προσφορά και η ζήτηση θα είναι στα ίδια περίπου επίπεδα με πριν την κρίση».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL