Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ: / Αλέξης Τσίπρας: Θέλουν τους ήρωες στην πρώτη γραμμή, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΓΙΑΤΡΩΝ: / Αλέξης Τσίπρας: Θέλουν τους ήρωες στην πρώτη γραμμή, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα"

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας χθες, εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει στον πλανήτη ο κορωνοϊός, με το υγειονομικό προσωπικό της χώρας μας να διαδηλώνει στα νοσοκομεία ζητώντας ενίσχυση στα μέσα προστασίας και σε προσωπικό. Την ανάγκη της ουσιαστικής στήριξης του ΕΣΥ άμεσα υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Η κυβέρνηση, εντούτοις, επέλεξε έναν ιδιαίτερο τρόπο να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στέλνοντας την αστυνομία για... επίσκεψη στους γιατρούς που διαμαρτύρονταν στον “Ευαγγελισμό”. Λίγα βήματα πιο πάνω, από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω Τwitter ευχαριστούσε τους “ήρωες πίσω από τις μάσκες”!

Δεν θέλουν να τους χαλάνε το προφίλ

“Χθες ήταν 'οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες' που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δεν δικαιούνται να έχουν φωνή όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook συνοδεύοντας την ανάρτησή του με βίντεο από τη στιγμή της απώθησης των αστυνομικών δυνάμεων από γιατρούς και νοσηλευτές.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “χθες (σ.σ.: προχθές) πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να 'τιμήσει' τους ήρωες. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν συγκέντρωσή τους στον 'Ευαγγελισμό'”. “Τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα. Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εντέλει να μας χαλάνε το προφίλ” πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας πως οι άνθρωποι “που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας” αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης.

Αναφέρθηκε επιπλέον στις εντολές των διοικήσεων των νοσοκομείων για σιωπητήριο και σημείωσε πως “όσο και να προσπαθεί κανείς να τους φιμώσει με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή με αστυνομικούς που διαλύουν συγκεντρώσεις τους, η φωνή τους είναι τόσο δυνατή που θα φθάσει σε κάθε σπίτι. Γιατί αυτές τις μέρες κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα είναι στο πλευρό τους”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ με πράξεις, όχι με λόγια

“Κανένα χειροκρότημα και κανένας έπαινος στους εργαζόμενους από μόνα τους δεν μπορούν να αναπληρώσουν τα ατομικά μέσα προστασίας που χρειάζονται στην καθημερινή μάχη που δίνουν με τον ιό” υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως οι δημόσιες δομές Υγείας πρέπει να ενισχυθούν με μόνιμες προσλήψεις, υποδομές και εξοπλισμό τώρα. “Χρειάζονται πράξεις και όχι μόνο λόγια” σημειώνει η Κουμουνδούρου ζητώντας την άμεση αύξηση των διαθέσιμων ΜΕΘ με επίταξη των ιδιωτικών με όρους δημοσίου συμφέροντος, να προχωρήσουν οι 4.000 μόνιμες προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού καθώς και την αναβάθμιση των δομών πρωτοβάθμιας Υγείας.

Κοινωνική απαίτηση

“Κοινωνική απαίτηση” χαρακτήρισε την έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του ο Αν. Ξανθός, που επισκέφτηκε χθες το Νοσοκομείο Ρεθύμνου. “Μετά τα 'χειροκροτήματα' και τα 'ευχαριστώ', τώρα είναι η ώρα μιας μεγάλης επένδυσης στη δημόσια Υγεία” τόνισε, καλώντας την κυβέρνηση, ως ελάχιστη αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς του ΕΣΥ, να διασφαλίσει, μεταξύ άλλων, την επάρκεια των μέσων ατομικής προστασίας, τη χορήγηση του έκτακτου δώρου Πάσχα σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που υπηρετεί σήμερα στις δημόσιες δομές Υγείας, την ένταξη όλων των υγειονομικών σε καθεστώς Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, τη σταδιακή αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου και των αμοιβών του λοιπού προσωπικού του ΕΣΥ αμέσως μετά την εκτόνωση της υγειονομικής κρίσης, την επιτάχυνση των προσλήψεων επικουρικών γιατρών και λοιπού προσωπικού για τις επιπλέον κλίνες και ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού, τη δρομολόγηση μέσα στο 2020 4.000 μόνιμων προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζομένων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL