Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευκλ. Τσακαλώτος: Τα πιο πολλά από τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα (Video)

«Αν η πανδημία είχε γίνει το Μάρτιο του 2015 και όχι το Μάρτιο του 2020 που είχαμε άδεια ταμεία αλλά και ένα χρέος που δεν είχε κανονιστεί, σε ποια θέση θα ήταν σήμερα η Ελλάδα;» διερωτήθηκε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών στάθηκε στη σημασία του «μαξιλαριού» ασφαλείας ύψους 35 δις. ευρώ που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Από το κανάλι σας και από πάρα πολύ κόσμο φάγαμε πάρα πολύ ξύλο για αυτό το μαξιλάρι ότι δήθεν ήταν αχρείαστο. Η Ελλάδα από τον 19ο αιώνα είχε τέσσερις μεγάλες χρεοκοπίες. Ουδέποτε οι κυβερνήσεις είχαν φροντίσει να σκεφτούν ότι η παγκόσμια οικονομία πάντα θα έχει αναταραχές και καλό θα είναι να έχουμε κάτι στην άκρη για αυτές τις περιπτώσεις» υπογράμμισε.

Αναφορικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε χτες, ο Ευκλ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι το πακέτο των 26 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της οικονομίας και της κοινωνίας δεν προέρχεται στο σύνολό του από το «μαξιλάρι» ρευστότητας αλλά μόνο τα 14,3 δισ. ευρώ.

Όπως ανέφερε, ένα μεγάλο κομμάτι από τα μέτρα αφορά «ζεστό χρήμα». «Πληρώνουμε όλους τους μισθούς, δίνουμε 3 δις. στις επιχειρήσεις για να μη έχουμε στο τέλος τόσα χρέη που δε θα μπορούμε να βγούμε γρήγορα από την ύφεση».

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι τα πιο πολλά από αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να γίνουν άμεσα και έφερε ως παράδειγμα τα 7 δις. για τους εργαζόμενους και τα 3 δις. για τις επιχειρήσεις.

Συντάκτης: avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι περικοπές μισθών είναι η αρχή

Ο περισσότερος κόσμος δεν το έχει συνειδητοποιήσει, υπνωτισμένος από το success story των καναλιών. Όμως το ξήλωμα της κοινωνικής συνοχής έχει ήδη ξεκινήσει με τη μείωση των μισθών κατά 20% και την απελευθέρωση των απολύσεων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις