Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Από τη "Θεσσαλονίκη Μαζί" / Αίτημα για μετονομασία κεντρικής οδού σε οδό Μανώλη Γλέζου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τη "Θεσσαλονίκη Μαζί" / Αίτημα για μετονομασία κεντρικής οδού σε οδό Μανώλη Γλέζου

Μάιος 1963. Ο Μανώλης Γλέζος με τον Μίκη Θεοδωράκη καταφθάνουν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένος από τους παρακρατικούς ο βουλευτής της ΕΔΑ Γρηγόρης Λαμπράκης

Θεσσαλονίκη: Κατέθεσε χθες και επισήμως το αίτημά της για μετονομασία κεντρικού δρόμου της Θεσσαλονίκης σε οδό Μανώλη Γλέζου η δημοτική παράταξη "Θεσσαλονίκη Μαζί" προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Η δημοτική παράταξη καλεί να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία και προτείνει τη μετονομασία της οδού Βασιλίσσης Όλγας και της οδού Βασιλέως Γεωργίου Α', ως προέκταση της οδού Εθνικής Αντίστασης, η οποία καταλήγει στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, για συμβολικούς λόγους. «Το ηρωικό ανάστημα του Μανώλη Γλέζου δεν μπορεί να συρρικνωθεί σε καμία παράπλευρη ανώνυμη οδό. Ο Μανώλης Γλέζος δεν πέθανε απλώς ώστε να τον τιμήσουμε. Πέρασε στην αθανασία. Θεωρούμε ύψιστο καθήκον μιας πόλης όπως η Θεσσαλονίκη, η οποία εντάσσεται στο δίκτυο των μαρτυρικών πόλεων της Ευρώπης, να αποτίσει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον μαχητή του αντιναζιστικού αγώνα, στον σεμνό αυτοδιοικητικό εργάτη, στον άνθρωπο Μανώλη Γλέζο, τον 'πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπη', κατά τονχαρακτηρισμό του Σαρλ Ντε Γκολ» αναφέρει στη σχετική επιστολή της η «Θεσσαλονίκη Μαζί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL