Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Γ. Μουζάλας: Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, ο κίνδυνος είναι μεγάλος (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μουζάλας: Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, ο κίνδυνος είναι μεγάλος (Ηχητικό)

Δεν φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, εμείς τους κολλήσαμε. Δεν ήρθε μέσω προσφύγων ο ιός αλλά μέσω Αγίων Τόπων και Μιλάνου. Η γνώση αυτή πρέπει να φτάσει παντού για να μην δούμε φαινόμενα ρατσιστικής βίας που είναι ο μεγάλος μου φόβος τόνισε μεταξύ άλλων ο γιατρός και πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας Στο Κόκκινο και στην Ευγενία Λουπάκη.

Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, επισήμανε ο πρώην υπουργός, καθώς επί εννιά μήνες δεν έκανε απολύτως τίποτα για την αποσυμφόρηση των νησιών. Πήγαμε και καταθέσαμε προτάσεις. Τις αγνόησαν. Τώρα το ζήτημα έφτασε εκεί που φοβόμασταν και πρέπει άμεσα να ξεκινήσει πρόγραμμα μετεγκατάστασης των ανθρώπων από τα νησιά σε ξενοδοχεία που θα μισθωθούν από το κράτος, τόνισε ο κ. Μουζάλας.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/789876100&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Υπάρχουν κονδύλια από την Ε.Ε για το σκοπό αυτό και θα καλυφθεί έτσι και μέρος της ζημιάς που υφίσταται ο κλάδος του τουρισμού από την κρίση. Να πάνε οι άνθρωποι σε ξενοδοχεία με υγειονομική επιτήρηση. Και να γίνουν παντού τεστ. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι πέρα από το ανθρωπιστικό και αυτονόητο καθήκον της ίσης μεταχείρισης των προσφύγων, αν ο προσφυγικός πληθυσμός νοσήσει θα επεκταθεί και στον υπόλοιπο πληθυσμό των νησιών, υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας.

Οι  τακτικές διαχωρισμού και άνισης μεταχείρισης των προσφύγων και μεταναστών από το γενικό πληθυσμό, εκτός από απάνθρωπες είναι και αναποτελεσματικές, τόνισε χαρακτηριστικά εξήγησε και αναφέρθηκε και στην απώλεια του Γιάννη Μπαλπακάκη, του επί τρία χρόνια διοικητή του ΚΥΤ της Μόριας, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. «Χάσαμε έναν πολύτιμο άνθρωπο. Την προσφορά του ούτε να την υποψιαστεί δεν μπορεί, όποιος δεν τον έζησε από κοντά και δεν συνεργάστηκε μαζί του» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL