Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ. Κούλογλου: "800 χιλιάδες εργαζόμενοι δεν καλύπτονται από τα κυβερνητικά μέτρα" (Video)

Eurokinissi

"H κυβέρνηση έχει δώσει ελάχιστα χρήματα, ειδικά εάν συγκρίνουμε το ποσό με χώρες και οικονομίες αντίστοιχου μεγέθους. Εμείς έχουμε ρίξει στην οικονομία 5,8 δισ ευρώ, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ μας. Η Πορτογαλία, έριξε 28 δισ ευρώ, δηλαδή το 9,5% του ΑΕΠ της, υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου

"Στην οικονομία ό,τι δίνεις, παίρνεις", δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου. "Εάν δίνεις πολύ λίγα, ωθείς την οικονομία σε ύφεση, με αποτέλεσμα να μην λαμβάνεις τίποτα πίσω, όπως για παράδειγμα φόρους είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Εάν μειωθεί πολύ το ΑΕΠ μας, λόγω της πανδημίας, θα μεγαλώσει αυτομάτως το χρέος. Για να διατηρήσουμε το χρέος σε λογικά επίπεδα θα πρέπει να μειώσουμε την ύφεση. Πως θα το κάνουμε αυτό; Ρίχνοντας περισσότερα χρήματα στην οικονομία", εξήγησε.

"H κυβέρνηση έχει δώσει ελάχιστα χρήματα, ειδικά εάν συγκρίνουμε το ποσό αυτό με εκείνο που έδωσαν άλλες χώρες με οικονομίες αντίστοιχου μεγέθους. Εμείς έχουμε ρίξει στην οικονομία 5,8 δισ ευρώ, δηλαδή το 3% του ΑΕΠ μας. Η Πορτογαλία, με παραπλήσιο ΑΕΠ, έριξε 28 δισ ευρώ, δηλαδή το 9,5% του ΑΕΠ της. Η Ισπανία, από την άλλη, έχει λάβει μέτρα ύψους 200 δισ ευρώ, περίπου το 20% του ΑΕΠ της!

Τα χρήματα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση πρέπει συνεπώς να αυξηθούν", προσέθεσε, ενώ παρατήρησε πως "υπάρχουν πάνω από 800.000 εργαζόμενοι που έχασαν την δουλειά τους, και έχοντας συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν καλύπτονται από τα μέτρα. Αυτοί μένουν τελείως ανυπεράσπιστοι. Επίσης υπάρχουν πολλές μικρές επιχειρήσεις, είναι αυτές που στηρίζουν την οικονομία, που δεν ενισχύονται όσο θα έπρεπε".

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Επικοινωνιακή καραντίνα

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, η πολιτική έχει τελειώσει. Στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχει αντιπαράθεση, οι αιχμές της κυβέρνησης δεν διασταυρώνονται πουθενά, ούτε με την αντιπολίτευση, ούτε με την κοινωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις