Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ / Βαριά καταγγελία Βαρουφάκη κατά "οικογένειας Μητσοτάκη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ / Βαριά καταγγελία Βαρουφάκη κατά "οικογένειας Μητσοτάκη"

Τη βαριά καταγγελία ότι η οικογένεια Μητσοτάκη έχει μετοχές στα funds που αγοράζουν τα κόκκινα δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες έκανε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα έδωσε συνέντευξη στο κανάλι Θεσσαλία TV. Σε αυτήν αναφέρθηκε στον νόμο «Ηρακλής», ο οποίος αφορά τα κόκκινα δάνεια που είναι υπό την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επισήμανε ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα funds «αν τρεις συναπτούς μήνες δεν πάρουν τα χρήματα που τους χρωστάνε οι δανειολήπτες, να πάνε στον κύριο Μητσοτάκη και στον κύριο Σταϊκούρα και να ζητήσουν 12 δισεκατομμύρια (!), τα οποία το κράτος δεν έχει». Και συνέχισε λέγοντας:

«Ξέρετε πού θα τα βρει: θα πάει στην τρόικα να τα δανειστεί για να τα δώσει στα ταμεία. Αν είναι δυνατόν! Μια τέτοια εποχή να δανείζεται το Ελληνικό Δημόσιο 12 δισεκατομμύρια, αντί να τα ρίξει στο ΕΣΥ, να βοηθήσει τους αγρότες, να βοηθήσει τους κτηνοτρόφους, να βοηθήσει τους οικοδόμους, να βοηθήσει τους δικηγόρους.

Θα τα πάρει από τον ESM -μνημονιακό δάνειο- για να τα δώσει στα ταμεία του Delaware και του New Jersey, στα οποία βεβαίως έχει και μετοχές ο κλειστός κύκλος της οικογένειας Μητσοτάκη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL