Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
"Όσο δυναμώνει η πίεση για ευρωομόλογο, τόσο καλύτερος ο συμβιβασμός" (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Όσο δυναμώνει η πίεση για ευρωομόλογο, τόσο καλύτερος ο συμβιβασμός" (Ηχητικό)

Πολύ περισσότεροι πλέον υποστηρίζουν το ευρωομόλογο που ζητάει δέκα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά, μέχρι και ο Κ. Μητσοτάκης το συνυπέγραψε, παρά τις ισχυρές αντιδράσεις Γερμανίας, Ολλανδίας και άλλων, εντός τους είναι έντονη η κριτική για τον κίνδυνο απώλειας των εξαγωγών τους, αναζητείται συμβιβασμός που ίσως φέρει μεγάλο ευρωπαϊκό Ταμείο ως 2 τρισ. ευρώ χωρίς μνημόνια, προϋποθέσεις και επιτόκια, είπε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/789794629&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


Στις επόμενες συναντήσεις στην Ευρώπη (euroworkinggroup, eurogroup και Σύνοδο Κορυφής) μπορεί να προκύψει αν όχι ευρωομόλογο, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό Ταμείο ως 2 τρισ. ευρώ, χωρίς προϋποθέσεις και μνημόνια, με μηδενικά επιτόκια, είπε ο κ. Παπαδημούλης, αναζητείται συμβιβασμός, όσο δυναμώσει η πίεση τόσο καλύτερος θα είναι.

Είναι πλέον πολύ περισσότεροι οι υποστηρικτές του ευρωομολόγου που δέκα χρόνια ζητά η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το συνυπέγραψε ως πρόταση ακόμη και ο Κ. Μητσοτάκης και πιστώνεται στα θετικά του. Παραμένει ισχυρή η αντίδραση Γερμανίας, Ολλανδίας και συμμάχων τους, αλλά εντός τους αναπτύσσεται κριτική στα ΜΜΕ όσο και από μερίδα του πολιτικού συστήμστος, ρωτούν «αν καταρρεύσουν χώρες της ΕΕ, πού θα εξάγουμε;». Θα είναι ύστατη λύση έκτακτης ανάγκης να προχωρήσουν μαζί οι χώρες που έχουν τη βούληση, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, κατά τον ίδιο.

Αυτή η κρίση της πανδημίας είναι και ευκαιρία επικαιροποίησης των προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των προοδευτικών δυνάμεων, για μία αριστερή, προγραμματική αντιπολίτευση που λέει τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, καθαρά «ναι» στα περιοριστικά μέτρα, αλλά δεν σιωπούμε στα στραβά.

Στην Ουγγαρία, σημείωσε εξάλλου, ο «κορωνοδικτάτορας» Όρμπαν αντιγράφει τον Χίτλερ του 1933, τον Μεταξά του 1936. Κόντρα στην χαλαρή Κομισιόν και το Συμβούλιο, το Ευρωκοινοβούλιο ζητά αυστηρότερες κυρώσεις, πρόταση που στήριξαν Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι. Ωστόσο στο ΕΛΚ είναι θολή η στάση. Όρμπαν και Fides ανήκουν ακόμη στο ΕΛΚ, είναι ώρα να κάνουν αυτό που ψευδώς έλεγαν πριν τις εκλογές, ότι τον έχουν πετάξει έξω.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL