Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.2°C
3 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.0°C
4 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C17.8°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 63%
Δ. Κουτσούμπας: / Δ. Κουτσούμπας: Να παγώσουν αμέσως τα αντεργατικά σχέδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Κουτσούμπας: / Δ. Κουτσούμπας: Να παγώσουν αμέσως τα αντεργατικά σχέδια

«Να παγώσουν τα αντεργατικά σχέδια αμέσως» ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι, παρά την στήριξη στα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, το κόμμα του δεν θα μείνει σιωπηλό στην προσπάθεια να μπουν «σε καραντίνα» τα εργασιακά δικαιώματα. Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ζήτησε μείωση τιμολογίων και αναστολή αποπληρωμής δανείων για τη στήριξη των νοικοκυριών.

Επέκρινε την επιμονή της κυβέρνησης να μεταφέρει στην ατομική ευθύνη το βάρος της προφύλαξης από τον κορωνοϊό προκειμένου να κρύψει τις ελλείψεις στην Υγεία. Ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας «όχι μόνο δεν επιτάσσεται, αλλά επιδοτείται από τον ΕΟΠΥΥ». Σε σχέση με την αντίδραση της Ε.Ε. στην πανδημία, ο Δ. Κουτσούμπας σχολίασε ότι «τη δημοσιονομική χαλάρωση θα την πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι».

Υπαινιγμοί Βελόπουλου για σχέδιο εκλογών

«Η θεραπεία για την οικονομική κρίση θα είναι χειρότερη από τη θεραπεία για τον κορωνοϊό» εκτίμησε ο Κυριάκος Βελόπουλος ζητώντας από την κυβέρνηση οριζόντια μέτρα κι όχι ανακοίνωσή τους «σε δόσεις». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επέκρινε την επιλογή της κυβέρνησης να μεταθέσει για αργότερα σημαντικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν εκτιμώντας ότι ίσως η Ν.Δ. σχεδιάζει εκλογές το φθινόπωρο.

Χαρακτήρισε «λαϊκίστικο πυροτέχνημα» την εθελοντική προσφορά του μισού μισθού των βουλευτών της Ν.Δ., ενώ επέκρινε έντονα την ευνοϊκή μεταχείριση της κυβέρνησης από τα ΜΜΕ. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα κρούσματα κορωνοϊού στη δομή προσφύγων στη Ριτσώνα υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται η -ρατσιστική- ρητορική του για την υγειονομική κατάσταση στα hotspots.

ΜέΡΑ25: Χρειαζόταν τηλεδιάσκεψη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν πήρε τον λόγο διαμαρτυρόμενος επειδή η συζήτηση δεν έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. «Η άσκοπη διά ζώσης παρουσία μας στη Βουλή στέλνει το ακριβώς αντίθετο μήνυμα στην κοινή γνώμη» για την ανάγκη ελαχιστοποίησης των μετακινήσεων σχολίασε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL