Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Ανδρέας Ξανθός: “Φάουλ” της κυβέρνησης ο διπλασιασμός του νοσηλίου για τις ιδιωτικές ΜΕΘ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανδρέας Ξανθός: “Φάουλ” της κυβέρνησης ο διπλασιασμός του νοσηλίου για τις ιδιωτικές ΜΕΘ (Video)

Η επάρκεια των μέτρων ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού, και η γρήγορη στελέχωση όλων των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ θα συντελέσουν στην επιτυχία ή όχι της μάχης κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας , διεμήνυσε ο τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο ΣΚΑΙ, για την πανδημία του νέου κορωνοϊού, τονίζοντας τη σημασία της επάρκειας στα μέσα ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού, καθώς εντόπισε σοβαρό έλλειμμα, και ζήτησε το θέμα να αντιμετωπιστεί οριστικά και αμετάκλητα από την κυβέρνηση, ώστε να μην υπάρχει ανασφάλεια και προβληματισμός στους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, κατά της μάχης του κορωνοϊού.

Σχετικά με τις ΜΕΘ, ο Ανδρέας Ξανθός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε 450 κλίνες ΜΕΘ, και τις αύξησε μέσα στην κρίση σε 560 τις οποίες και στελέχωσε με οργανικές προσλήψεις προσωπικού.

Σήμερα στην εποχή της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ έφτασε τις κλίνες ΜΕΘ σε 850, ωστόσο τα κενά σε υγειονομικό προσωπικό τα καλύπτει με συμβασιούχους.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι η προσαύξηση που έγινε, δεν είναι νέες κλίνες που έχουν μπει στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά υπό την εποπτεία του κράτους είναι μια συνεργασία από κλίνες του στρατιωτικού και ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον κάποιες από αυτές μετατράπηκαν από κλίνες με αυξημένες δυνατότητες σε αυξημένη φροντίδα σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο “φάουλ” της κυβέρνησης, τον διπλασιασμό του νοσηλίου για τις ιδιωτικές ΜΕΘ, και παρότρυνε την ΝΔ να ξανακάνει τη συμφωνία όταν θα έρθει η ώρα με όρους δημοσίου συμφέροντος.

Ελπίζουμε σε σταδιακή κορύφωση της πανδημίας κ ελπίζουμε από Μάϊο σε σταδιακή υποχώρηση, της εξάπλωσης, προσδοκούμε όλοι στο αισιόδοξο σενάριο, κατέληξε ο τέως υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL