Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
ΚΥΝΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΠΕΤΣΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ / "Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα" για τους εργαζόμενους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΥΝΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΠΕΤΣΑ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ / "Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα" για τους εργαζόμενους

Η «καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση» κατά του... ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το νέο κυβερνητικό δόγμα μετά τον σάλο που πυροδοτεί η ωμή επιβολή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας με πρόσχημα τον κορωνοϊό. Ο Στέλιος Πέτσας, αφού υπεραμύνθηκε της καταστρατήγησης του εργασιακού δικαίου με την κυνική φράση «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα», εγκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση για «φθηνό λαϊκισμό» στο εργασιακό τοπίο! Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ για «υποκρισία» και «μικροπολιτική» στο σκέλος που αφορά τον διπλασιασμό της αποζημίωσης των «κλινικαρχών» (από 800 σε 1.600 ευρώ) που θα διαθέσουν στο Δημόσιο κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ έψεξε στελέχη του κόμματος για «κλίμα διχασμού» επειδή αναπαρήγαγαν στα social media μια γελοιογραφία! Δεν περνά δε απαρατήρητη η επιλογή του Μαξίμου να αφήσει στο απυρόβλητο το ΚΙΝ.ΑΛΛ., που επίσης επικρίνει έντονα τις κυβερνητικές εμμονές (βλ. ρεπορτάζ σελ. 14).

“Σημαντικό μέρος των αποδοχών”!

«Ας καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι για να καταβάλλεται έστω και το 1% ενός μισθού, κάποιος πληρώνει. Κράτος, εργαζόμενοι και εργοδότες, όλοι μαζί αναλαμβάνουμε ένα μέρος του κόστους για να βγούμε από την κρίση όρθιοι» ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου -ως απάντηση στην Κουμουνδούρου- που αποτυπώνει την κυβερνητική απροθυμία να αξιοποιήσει τις διευρυμένες δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.

Ο Στ. Πέτσας, στον απόηχο της προώθησης της εκ περιτροπής εργασίας δεν δίστασε να ισχυριστεί ότι «δίνουμε την αναγκαία ευελιξία χωρίς εκπτώσεις στα εργασιακά δικαιώματα» υποστηρίζοντας ότι ο «εργαζόμενος για όσο χρόνο διαρκεί η πρωτοφανής αυτή κρίση λαμβάνει ένα σημαντικό μέρος των αποδοχών του»!

«Δώρα» στους κλινικάρχες με «φιλεργατικό προσωπείο»

«Η αξιωματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να μπλέκει μήλα με πορτοκάλια» ισχυρίστηκε σε αλαζονικό ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το θέμα των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών κλινικών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -στο φόντο της χθεσινής ανακοίνωσης της ΠΟΕΔΗΝ που υπογραμμίζει ότι «το κόστος ενοικίασης ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ είναι δυσβάστακτο για το Δημόσιο»- υποστήριξε «ότι η αποζημίωση των 800 ευρώ αφορούσε μόνο τα έξοδα της ΜΕΘ και όχι την αποζημίωση του προσωπικού που απασχολείται σ' αυτές τις ΜΕΘ». Φορώντας δε φιλεργατικό προσωπείο έθεσε το ερώτημα: «Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί δεν πρέπει να αποζημιωθούν;».

Στον απόηχο δε της αγωνίας των υγειονομικών για έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας τους ισχυρίστηκε -σε ηρωικούς τόνους- ότι «ενώ στην παγκόσμια αγορά μαίνεται ένας ‘πόλεμος’ για την απόκτηση υλικών άμεσης ανάγκης, το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε διαδικασίες προμηθειών όλων των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας» παραπέμποντας σε... δωρεές κινεζικών επιχειρήσεων.

Εθελοντισμός μέσω ΟΝΝΕΔ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού απέφυγε να αναφερθεί στο αίτημα των υγειονομικών για μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, προτίμησε να δώσει έμφαση «στη σημασία του εθελοντισμού» και τη «συνδρομή των μελών της ΟΝΝΕΔ στο πρόγραμμα 'Βοήθεια στο Σπίτι'". Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του προγράμματος είναι απλήρωτοι πάνω από τέσσερις μήνες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά “να επισπεύσει η κυβέρνηση τον διαγωνισμό προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ που θα άρει το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας των -επί πάρα πολλά χρόνια- συμβασιούχων εργαζομένων”...

Ο διχασμός της... γελοιογραφίας

«Δεν πιστεύουμε ότι είναι ώρα για νέους διχασμούς» ήταν το αποπροσανατολιστικό μήνυμα του Στ. Πέτσα για τα retweet των σκίτσων του γελοιογράφου Γιάννη Δερμεντζόγλου από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Επιδεικνύοντας λογοκριτική διάθεση, κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα “να καταδικάσει οποιαδήποτε άλλη παραφωνία, είτε προέρχεται από ευρωβουλευτές ή από άλλα στελέχη του κόμματός του». «Απαγορευτικό» στις αναπαραγωγές... γελοιογραφιών είχε σημάνει αρχικά η Ν.Δ. κατηγορώντας τον Στέλιο Κούλογλου ότι επιδίδεται σε διαγωνισμό χυδαιότητας. “Ο στόχος φυσικά δεν είμαι εγώ, είναι η ανεξάρτητη και πλήρης κάλυψη -και με χιούμορ, το χρειαζόμαστε πολύ- των εξελίξεων της πανδημίας από το TVXS” απάντησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. “Στην αγωνιώδη προσπάθειά της να χειραγωγήσει την ειδησεογραφία, προσπαθεί να λογοκρίνει και τις γελοιογραφίες. Οι προηγούμενοι που το έκαναν αυτό ήταν κάποιοι τύποι που δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του 'Charlie Hebdo'”.

Ορισμός Μόσιαλου, που κρούει κώδωνα κινδύνου

Ανακοινώθηκε, τέλος, ότι ο Ηλίας Μόσιαλος ορίζεται εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα που αφορούν τον κορωνοϊό έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού. Λίγες ώρες πριν ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας είχε προτάξει την ανάγκη «σημαντικής ενίσχυσης στη δημόσια Υγεία», ενώ εξέπεμψε το σήμα ότι «ίσως χρειαστούμε έως 55.000 αναπνευστήρες» προειδοποιώντας ότι «τώρα έχουμε 1.000».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL