Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Ν.Παππάς: Η κυβέρνηση δεν έχει λύσει το πρόβλημα της ισχροκέρδειας σε αντισηπτικά και μάσκες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Παππάς: Η κυβέρνηση δεν έχει λύσει το πρόβλημα της ισχροκέρδειας σε αντισηπτικά και μάσκες

Απάντηση με αφορμή τη συζήτηση που προκλήθηκε στο twitter για όσα δήλωσε στη Βουλή -απευθυνόμενος στον υπουργό Ανπάπτυξης Ά.Γεωργιάδη- για την αισχροκέρδεια σε αντισηπτικά και μάσκες, έδωσε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Ο ίδιος παραθέτοντας την ΠΝΠ της κυβέρνησης τονίζει ότι σύμφωνα αυτή, «επιχειρήσεις οι οποίες εμπορεύονται τέτοια είδη απαγορεύεται να έχουν μικτό περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο από αυτό που είχαν την 1η Φεβρουαρίου 2020».

Παράλληλα, ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «το μικτό περιθώριο κέρδους (ποσοστό επί τις %) προκύπτει από την αφαίρεση του κόστους κτήσης των πωληθέντων από το ποσό των πωλήσεων αυτών των προϊόντων, διαιρούμενο με το ποσό των πωλήσεων των προϊόντων».

«Αν για τον εισαγωγέα το κόστος εισαγωγής είναι 2 ευρώ και πουλά με κέρδος 10%, η τελική τιμή θα είναι 2,2 ευρώ. Η ΝΔ λέει ότι οι τιμές αυξάνονται διότι αυξάνονται οι τιμές εισαγωγής. Αν λοιπόν η τιμή εισαγωγής δεκαπλασιαστεί, όπως πράγματι έγινε σε πολλές περιπτώσεις, δεκαπλασιάζεται και το κέρδος» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

Ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «η ΠΝΠ υποχρεώνει σε (σχεδόν) σταθερό ποσοστό κέρδους. Το περιθώριο κέρδους υπολογίζεται ως ποσοστό και όχι ως απόλυτο μέγεθος. Άρα για τον εισαγωγέα το κέρδος αυξάνεται με την τιμή εισαγωγής. Συνεπώς για το ίδιο φυσικό αντικείμενο έχει αυξήσει το κέρδος αναλογικά με την τιμή εισαγωγής».

Τέλος, ο ίδιος δηλώνει βέβαιος ότι οι περισσότεροι από όσους σχολίασαν την εν λόγω ανάρτηση το καταλαβαίνουν. «Ακόμα και αυτοί που έβρισαν. Οι ελλείψεις είναι τεράστιες και η αισχροκέρδεια παρούσα. Το πρόβλημα δεν το έχει λύσει η κυβέρνηση. Ας αξιοποιήσουμε όλοι το πάθος μας με τρόπο πιο παραγωγικό».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnikospappas66%2Fposts%2F2593718564240915&width=500

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL