Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
"Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΡΙΖΩΝΕΙ"... / "Πατριωτισμός της ευθύνης" με... εθελοντισμό το σχέδιο Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΡΙΖΩΝΕΙ"... / "Πατριωτισμός της ευθύνης" με... εθελοντισμό το σχέδιο Μητσοτάκη

«Ωδή»... στον εθελοντισμό πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στον απόηχο της κυβερνητικής απροθυμίας να προκηρύξει μόνιμες προσλήψεις στο σύστημα Υγείας προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση.

«Σε αυτό το μέτωπο κρίνεται ο πατριωτισμός της ευθύνης. Και εκεί δοκιμάζεται στην πράξη, όχι στα λόγια, η κοινωνική αλληλεγγύη» σημείωσε χαρακτηριστικά «σερβίροντας» το «εθελοντικό» πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας. Προχωρώντας δε στο... παρασύνθημα δήλωσε πως «η δοκιμασία που βιώνουμε απελευθερώνει ήδη δυνάμεις του λαού μας που βρίσκονταν σε λήθαργο... Ο εθελοντισμός ριζώνει».

Επιχειρώντας να συνδέσει τη στήριξη του ΕΣΥ με την έννοια της «ατομικής ευθύνης» συμπλήρωσε ότι «η φροντίδα της Πολιτείας απευθύνεται στον κάθε πολίτη. Κι αυτός αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο προσφοράς. Κανείς μόνος. Αλλά όλοι από την ίδια θέση, στην πρώτη γραμμή».

Υπ’ αυτό το πρίσμα ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι «χτίζουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης στο κράτος, που στα δύσκολα δείχνει ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων»!

Περιορίστηκε δε ξανά στους επαίνους προς τους «ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες», τους οποίους αποκάλεσε «οπλαρχηγούς και πυρπολητές του καιρού μας»!

Εξοπλισμός με... "φρόνημα"

Στον απόηχο δε των εναγώνιων αιτημάτων της ΟΕΝΓΕ για εξοπλισμό του προσωπικού με ατομικά μέσα προστασίας ζήτησε «να τους εξοπλίσουμε με τα πολεμοφόδια που σώζουν ζωές» εννοώντας «δύναμη και φρόνημα και πειθαρχώντας στις συστάσεις τους: δεν κυκλοφορούμε, μένουμε σπίτι!»...

“Θα μας κοστίσει”...

Έθεσε παράλληλα στόχο «να επιμερίσουμε το κόστος της προσαρμογής στη νέα οικονομική πραγματικότητα με τρόπο δίκαιο» στο φόντο των αντεργατικών διατάξεων της κυβέρνησης με πρόσχημα την εισβολή του κορωνοϊού.

Προλείανε δε το έδαφος για νέο κύμα νεοφιλελεύθερων μέτρων, καθώς «η πανδημία θα μας κοστίσει» και πως «απώλειες έχουμε και θα έχουμε. Και η οικονομία μας θα υποφέρει». Σε αυτό το σκούρο φόντο, παρ’ όλα αυτά, θεωρεί ότι «θα μας αφήσει η πανδημία νικητές και πιο ώριμους. Χαλυβδωμένους όσο ποτέ για να ξαναπάμε την πατρίδα μπροστά»!

Εθελοντισμός αντί πληρωμών στο “Βοήθεια στο Σπίτι”!

Στην αρετή του... εθελοντισμού για να καλυφθούν τα κενά και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ποντάρει η Ν.Δ. δημιουργώντας και σχετική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα της για δηλώσεις συμμετοχής.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης κάλεσε (ΕΡΤ-1) «τα μέλη της Ν.Δ., της ΟΝΝΕΔ και ευρύτερα την κοινωνία να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους» δηλώνοντας ότι το κόμμα «λειτουργεί ως κόμβος προκειμένου να μαζέψει τα στοιχεία και να τα διοχετεύσει στους δήμους».

Φορώντας δε τον μανδύα της κοινωνικής ευαισθησίας επεσήμανε ότι «η Ν.Δ. βάζει κι αυτή τις δυνάμεις της στη διάθεση της κοινωνίας», καθώς «η αντιμετώπιση του κορωνοϊού μας αφορά όλους».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα είναι απλήρωτοι από τους τελευταίους μήνες του 2019, ενώ ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης έχει ζητήσει “να επισπεύσει η κυβέρνηση τον διαγωνισμό προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, που θα άρει το καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας των -επί πάρα πολλά χρόνια- συμβασιούχων εργαζομένων”...

"Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι ευχαριστεί..."

"Η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι ευχαριστεί..."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL