Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
ΑΦΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ / Με «εθελοντές» ο «πόλεμος» κατά του κορωνοϊού!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΦΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ / Με «εθελοντές» ο «πόλεμος» κατά του κορωνοϊού!

"Στην επικοινωνιακή επίκληση του Ρούσβελτ περιορίζεται ο πρωθυπουργός, αποφεύγοντας κάθε αναφορά σε προσλήψεις"

Την ανέξοδη «συνταγή» του... εθελοντισμού επιστρατεύει η κυβέρνηση στον "πόλεμο" κατά του κορωνοϊού! «Κρίθηκε αναγκαία η παροχή υπηρεσιών Υγείας στις δομές Υγείας και από εθελοντές» είπε χθες η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, θεωρώντας «μικροκομματική εκμετάλλευση του θέματος» το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για αύξηση των δαπανών με σκοπό την ενίσχυση του ΕΣΥ!

Το οξύμωρο είναι ωστόσο ότι η Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια του briefing δεν δίστασε να ισχυριστεί σε μικροκομματικούς τόνους (αλλά φανερά αμήχανα) πως «σε ό,τι αφορά το θέμα των προσλήψεων στο σύστημα Υγείας, να θυμίσω ότι το σύστημα ήταν τραυματισμένο το 2015. Τραυματισμένο, ωστόσο, ήταν το σύστημα και όταν το παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση» λησμονώντας ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα οι 4.000 προσλήψεις που δρομολόγησε στη δημόσια Υγεία η προηγούμενη κυβέρνηση...

«Φωτογραφίζοντας» δε την οριακή κατάσταση του ΕΣΥ και των εργαζομένων επικαλέστηκε την έννοια της «ατομικής ευθύνης», καθώς «το πρώτο μέτωπο αυτού του πολέμου δεν πρέπει να είναι τα νοσοκομεία μας. Οι άνθρωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού υπερβαίνουν εαυτούς για να φροντίσουν τους νοσούντες».

Υπ’ αυτό το πρίσμα και προτάσσοντας τη φράση - σύνθημα «στην προσπάθεια αυτή κανένας δεν περισσεύει», η κυρία Πελώνη πραγματοποίησε εκτενέστατες αναφορές στο εθελοντικό πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας που «απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών Υγείας»! Σημείωσε δε ότι «οι εθελοντές θα έχουν συνεργασία με το ήδη υπηρετούν προσωπικό».

Δεν πέρασε δε απαρατήρητο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προχθεσινό του διάγγελμα απέφυγε να αναφερθεί σε μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού -παρά τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ- υποστηρίζοντας μόνο ότι «προχωρήσαμε σε προσλήψεις πρόσθετου νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και σε προμήθειες δυσεύρετου ιατρικού εξοπλισμού».

Στη μάχη του... Instagram

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός χθες αναζήτησε ξανά διέξοδο στην επικοινωνία και στο... Instagram καθώς ανήρτησε φωτογραφία γιατρών και νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας γράφοντας: “Ο έπαινος ανήκει στον άνθρωπο που είναι πραγματικά στην αρένα, με πρόσωπο γεμάτο ιδρώτα και αίμα. Που έχει, όμως, ενθουσιασμό και αφοσίωση. Γιατί ξοδεύει τον εαυτό του σε έναν άξιο σκοπό. Σας ευχαριστούμε και Μένουμε Σπίτι». Νωρίτερα δε, με το βλέμμα στην «υπερφόρτωση» του ΕΣΥ, «τουίταρε» την ευχή - σύσταση «Ας γίνει το κάθε σπίτι ένα οχυρό ζωής και ας μείνει η πόρτα όλων μας κλειστή στον κορωνοϊό»....

“Δεν έχω τον αριθμό”...

Αίσθηση προκάλεσε η έλλειψη προετοιμασίας της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου στο ερώτημα «πόσες ΜΕΘ είναι σήμερα διαθέσιμες για νοσούντες με κορωνοϊό» καθώς, αφού δεν... είχε «τον ακριβή αριθμό», παρέπεμψε στο «ειδικό briefing κάθε απόγευμα, με αναλυτικές πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας».

Τέλος, δεν απέκλεισε και την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, καθώς «πρέπει να προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Έχουμε πει ότι αυτός είναι ένας πόλεμος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL