Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ / ΚΚΕ: Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ / ΚΚΕ: Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις

«Τα μέτρα της κυβέρνησης θέτουν, για μία ακόμη φορά, ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι των εργαζομένων» τόνισε το ΚΚΕ σχολιάζοντας τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει «τεράστια ευθύνη» για το κύμα απολύσεων και την αρνητική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων σε διάφορους κλάδους.

Το ΚΚΕ ζήτησε να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις και οι βλαπτικές μεταβολές του Μαρτίου κι οι επιχειρήσεις που τις πραγματοποίησαν να αποκλειστούν από τα ευνοϊκά μέτρα.

Ακόμη σχολίασε ότι, παρ’ όλο που επικαλείται «συνθήκες πολέμου», η κυβέρνηση «όχι μόνο δεν διασφαλίζει τη δωρεάν διανομή του αναγκαίου υλικού προστασίας και προφύλαξης, αλλά ούτε καν προχωρά στην πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης και τα φάρμακα». Παράλληλα ζήτησε πάγωμα οφειλών για τράπεζες και δάνεια, μέτρο που πρέπει να ισχύσει «για όλους και όχι μόνο για τους λεγόμενους συνεπείς δανειολήπτες».

Επιπλέον εκτίμησε ότι «τα μέτρα προσωρινής δημοσιονομικής επέκτασης, που αποφάσισε το Eurogroup και εξειδικεύονται σε κάθε χώρα, θα φορτωθούν πάλι στο άμεσο μέλλον στις πλάτες των εργαζομένων και των λαών». Προειδοποίησε δε ότι τα έκτακτα μέτρα «δεν συνιστούν κάποια φιλολαϊκή στροφή», αλλά «αναγκαία κρατική παρέμβαση προς όφελος του κεφαλαίου» εν αναμονή μιας νέας κρίσης.

Άμεσος απεγκλωβισμός προσφύγων από τα νησιά

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ ζήτησε να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από τα hotspots των νησιών και τη λήψη όλων των κατάλληλων μέτρων υγιεινής και πρόληψης στο μεταξύ. Προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι όσο δεν προχωρά στον απεγκλωβισμό «αναλαμβάνει μεγάλες ευθύνες» απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά κι απέναντι στους κατοίκους των νησιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL