Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΟΥΣ «ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ» / Πιρουέτα «Νουρέγιεφ» από τον Άδ. Γεωργιάδη για την Εκκλησία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΙΩΠΗΤΗΡΙΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΣΤΟΥΣ «ΥΠΕΡΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ» / Πιρουέτα «Νουρέγιεφ» από τον Άδ. Γεωργιάδη για την Εκκλησία

Σε νέο απροκάλυπτο εμπαιγμό της κοινής γνώμης (και ειδικά των πιστών) προχώρησε χθες ο Άδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο της ετεροχρονισμένης απόφασης της κυβέρνησης να ανασταλούν όλες οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης (Οpen TV) -αφού είχε συνταχθεί με την αρχική θέση της Ιεραρχίας ότι η θεία μετάληψη δεν προκαλεί κινδύνους για την μετάδοση του κορωνοϊού- χθες υποστήριξε ότι «η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά κάπως συγκεχυμένη» καθώς «για την Εκκλησία υπάρχει το επιπλέον πρόβλημα ότι πάρα πολλοί από τους ανθρώπους που πηγαίνουν ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικίες, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες»!

Ήδη οι ένοικοι του Μαξίμου έχουν επιβάλει «σιωπητήριο» στα ακραία στελέχη της Ν.Δ. που πλειοδοτούσαν σε «ορθόδοξο φονταμενταλισμό» καθώς διαμήνυσαν ότι «οι αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την περιφρούρηση της Υγείας γίνονται σεβαστές από όλους. Τελεία και παύλα». Ο Στέλιος Πέτσας προϊδέασε άλλωστε (ΣΚΑΪ) για το ενδεχόμενο να «κάνουμε Πάσχα μακριά από τις εκκλησίες»...

Δεν διώκονται οι χριστιανοί!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε ωστόσο να καθησυχάσει το... χριστεπώνυμο πλήρωμΑ λέγοντας «ότι δεν υπάρχει κανενός είδους διωγμός από την κυβέρνηση προς την Ορθοδοξία». Σε απαξιωτικό τόνο δε για τις άλλες θρησκείες ανάφερε -με το βλέμμα στο υπερορθόδοξο ακροατήριο της Ν.Δ.- ότι «τo διάταγμα που εξεδόθη χθες από την κυβέρνηση απαγορεύει όλες τις λατρείες, όχι μόνο τη χριστιανική λατρεία. Απαγορεύει και το Ισλάμ και την εβραϊκή λατρεία και τους Καθολικούς».

Λίγες ημέρες δε αφότου είχε απαγορεύσει στους «άθεους» να έχουν άποψη για τον τρόπο πραγματοποίησης των εκκλησιαστικών λειτουργιών μετά την «εισβολή» του νέου κορωνοϊού, επεσήμανε ότι «εδώ δεν μπορούμε να μένουμε σε πράγματα που είναι μεσοβέζικα. Τα μηνύματα πρέπει να είναι ξεκάθαρα, έχουμε να κάνουμε με τη δημόσια υγεία, η μάχη για να κερδηθεί δεν επιτρέπει να βρισκόμαστε στο ενδιάμεσο». Ο υπουργός Ανάπτυξης, υμνώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έπρεπε να λύσει τον γόρδιο δεσμό, ενώ η Εκκλησία έκανε ένα μεγάλο βήμα, αλλά δεν ήταν αρκετό»!

«Δώσαμε χρόνο στην Εκκλησία»

Πηγές του Μαξίμου, εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχονται ότι η κυβέρνηση είχε πετάξει το μπαλάκι στην Ιερά Σύνοδο για τη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τις εκκλησίες. «Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνει -και το έκανε σε μεγάλο βαθμό- η Ιεραρχία προστατεύοντας τις πιο ευπαθείς ομάδες» επεσήμαναν χαρακτηριστικά, ενώ και ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ξεκάθαρα πως «δώσαμε χρόνο στην Εκκλησία».

Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου «ήταν σε πολύ θετική κατεύθυνση, αλλά υπήρξε ασάφεια σχετικά με τις λειτουργίες την Κυριακή» δήλωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που προχθές ευελπιστούσε στην «αυτορρύθμιση της Εκκλησίας»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL