Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Καταρίνα Κένιχ- Πρόις: / Καταρίνα Κένιχ - Πρόις: Προστατεύστε τους πρόσφυγες, κλείστε τα (γερμανικά) σύνορα στους νεοναζί!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταρίνα Κένιχ- Πρόις: / Καταρίνα Κένιχ - Πρόις: Προστατεύστε τους πρόσφυγες, κλείστε τα (γερμανικά) σύνορα στους νεοναζί!

Φαίνεται ότι η χώρα μας δεν έχει αρκετούς χρυσαυγίτες και κάνει εισαγωγή κι από τη Γερμανία. Ορισμένες νεοναζί ομάδες είχαν από παλιά μια αδυναμία τους ομοϊδεάτες τους στην Ελλάδα και στα χρόνια της κρίσης γιόρταζαν μαζί με τη Χρυσή Αυγή τις επιτυχίες της, μέχρι που η εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα έχασε την... αίγλη της.

Μάλιστα, η ελληνογερμανική συνεργασία στον φασισμό και στην απανθρωπιά έγινε μέχρι και ταινία. Και φαίνεται ότι ξεκινά και πάλι τώρα που οι Γερμανοί νεοναζί ονειρεύονται να προστατεύσουν τον πολιτισμό τους και αυτό των ντόπιων φίλων τους από τους “εισβολείς”, όπως λέει και η μισή κυβέρνηση, στον Έβρο. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η Καταρίνα Κένιχ- Πρόις από τη γερμανική Αριστερά.

Η Κένιχ- Πρόις είναι μια γενναία γυναίκα. Εδώ και δέκα χρόνια μάχεται την ακροδεξιά τρομοκρατία στη Γερμανία, τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η γερμανική δημοκρατία, ακόμη και σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ από τους δεξιούς Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας. Η μάχη που δίνει έχει κόστος και κινδύνους που δεν περιορίζονται στο βρισίδι από τους ακροδεξιούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχει δεχθεί σοβαρές απειλές για τη ζωή της, κυρίως επειδή έγινε γνωστή για τη συμμετοχή της στην Εξεταστική για το νεοναζί μόρφωμα του NSU, που επί πολλά χρόνια δολοφονούσε Τούρκους μετανάστες κι έναν Έλληνα, και παραμένει ανενόχλητο από τις διωκτικές αρχές. Η Κένιχ- Πρόις είναι από το 2009 βουλευτίνα της Αριστεράς στη Θουριγγία, όπου, εκτός από τις σκληρές νεοναζί ομάδες, ευδοκιμεί και η πιο ακροδεξιά εκδοχή της AfD.

Κάλεσε, λοιπόν, χθες τις αρμόδιες γερμανικές αρχές τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και σε επίπεδο κρατιδίων να φροντίσουν ώστε να ανακοπεί η ροή Γερμανών ναζί στην Ελλάδα: "Δεν έχουν πάει στην Ελλάδα μόνο οι σκληρά εθνικιστές να βοηθήσουν τους Έλληνες ‘πατριώτες’ στην πάλη τους” λέει και ζητά από τις αρχές να σταματήσουν την επόμενη φουρνιά νεοναζί που οργανώνει το ταξίδι στην Ελλάδα μέσω γνωστών φασιστικών chatrooms και “μάλιστα έχει μιλήσει για την ανάγκη για όπλα”.

Η Κένιχ- Πρόις υποστηρίζει ότι "μια ευρεία ποικιλία ρατσιστικών και εθνικιστικών ομάδων καθώς και μάχιμων νεοναζί συνδαυλίζουν τις ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι στους πρόσφυγες, συμπεριφορές για τις οποίες ευθύνεται και η ομοσπονδιακή πολιτική. Δεν προκαλούν μόνο πανικό στους ανθρώπους που αναζητούν προστασία, αλλά έχουν προετοιμαστεί από καιρό για μια επονομαζόμενη ‘Ημέρα Χ’. Υπάρχει λόγος να φοβόμαστε ότι το διακηρύσσουν τώρα και θέλουν να το εφαρμόσουν σε ανθρώπους που φεύγουν να γλιτώσουν από τον πόλεμο”.

Και τονίζει ότι “είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα νομικά μέσα για να εμποδίσουμε τους Γερμανούς νεοναζί να φτάσουν στην Ελλάδα. Υποστηρίζω γενικά τα ανοιχτά σύνορα, αλλά αυτό δεν ισχύει αν οι νεοναζί θέλουν να επιτίθενται σε ευάλωτους ανθρώπους. Το καθήκον μας εδώ είναι να μπλοκάρουμε τους νεοναζί και να προστατεύσουμε τους πρόσφυγες".

Και προστασία σημαίνει μετεγκατάσταση: "Πολλές πόλεις στη Γερμανία δήλωσαν ότι είναι τα λεγόμενα ‘ασφαλή καταφύγια’ και ότι επιθυμούν και μπορούν να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες” τονίζει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL