Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Κ. Μάλαμα: Ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο αποτελεί αναγκαιότητα για την Ιερισσό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Μάλαμα: Ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό μοντέλο αποτελεί αναγκαιότητα για την Ιερισσό

Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς πραγματοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα στην Ιερισσό. Στόχο την συνάντησης αποτέλεσε η ανάδειξη των προβλημάτων του παραγωγικού κόσμου της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, στην συνάντηση συμμετείχαν ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ιερισσού, ο Δασικός Συνεταιρισμός Ιερισσού, το Σωματείο Οικοδόμων Ιερισσού και το Σωματείο Ενοικιαζόμενων Δωματίων του Δήμου Αριστοτέλη.

Όπως τόνισαν οι φορείς, και με δεδομένο ότι ο παραγωγικός προσανατολισμός της Ιερισσού εστιάζει στην τουριστική οικονομία, αλλά και στην αγροτοδασική παραγωγή απαιτούνται μια σειρά από παρεμβάσεις στήριξης των υποδομών ανάπτυξης και καθημερινότητας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην βελτιστοποίηση της διαχείρισης των υδάτων, στην βελτίωση της οδικής πρόσβασης, σε θέματα διαχείρισης των τουριστικών και λιμενικών υποδομών, αλλά και σε δράσεις αναβάθμισης της ποιότητας ζωής. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη παραδοσιακών οικονομικών δραστηριοτήτων, όπως είναι η διαχείριση του δασικού αποθέματος, αλλά κι η στήριξη κλάδων που δοκιμάστηκαν από την κρίση, όπως είναι οι κατασκευές.

Η Κυριακή Μάλαμα υπογράμμισε από την πλευρά της ότι η συγκεκριμένη συνάντηση εγγράφεται σε ένα κύκλο διαρκούς συνεργασίας με τους παραγωγικούς φορείς της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής, με στόχο την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης επερχόμενης προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο. Στην κατεύθυνση αυτή δεσμεύτηκε οι επαφές αυτές να καταστούν διαρκείς, ώστε να είναι εφικτή η ανάδειξη των προβλημάτων του παραγωγικού ιστού της Ιερισσού σε πραγματικό χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL