Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Αλ. Κούγιας στη δίκη για τα στημένα: / Αλ. Κούγιας στη δίκη για τα στημένα: Ο Μαρινάκης είναι ένας αδικημένος άνθρωπος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Κούγιας στη δίκη για τα στημένα: / Αλ. Κούγιας στη δίκη για τα στημένα: Ο Μαρινάκης είναι ένας αδικημένος άνθρωπος

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να ενσαρκώνει τη σουρεαλιστική κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτός είναι ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας. Πρόεδρος κατά καιρούς σε διάφορες ομάδες -ο συνολικός αριθμός των οποίων χάνεται κάπου στο παρελθόν-, σύμμαχος κατά καιρούς διάφορων «ισχυρών» τους οποίους συνηθίζει να αλλάζει εύκολα ανάλογα με το πώς εξυπηρετεί τα συμφέροντα, δεν δυσκολεύεται να αποθεώνει παράγοντες που κατά το παρελθόν καθύβριζε, και αντιστρόφως, και δεν διστάζει, παράλληλα με όλα αυτά, να κουνάει το δάχτυλο και να παριστάνει τον τιμητή της ηθικής και της καθαρότητας στο άθλημα.

Χθες εμφανίστηκε για να ολοκληρώσει την κατάθεσή του στη δίκη για τους στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, επιβεβαιώνοντας ότι στο διάστημα που μεσολάβησε μετατράπηκε από μάρτυρας κατηγορίας σε μάρτυρας υπεράσπισης. Έτσι, χαρακτήρισε όλη την ιστορία του στημένου αγώνα Ολυμπιακού - Βέροιας ως συνωμοσία που έστησε ο πρόεδρος της ΑΕΚ Δ. Μελισσανίδης «για να καταστρέψει τον Μαρινάκη». Για τον λόγο ετούτο, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, ανέφερε ο Κούγιας, επηρέασε μια σειρά από ποδοσφαιριστές εκείνου του αγώνα, όπως τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Γεωργέα, τον οποίον αποκάλεσε «υπάλληλο του Μελισσανίδη, που αν του πει το αφεντικό του να πέσει από τον τρίτο, θα το κάνει».

Είπε ακόμη ότι στη δίκη θα έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι ο εφοπλιστής Ν. Πατέρας, τον οποίον είχε περιγράψει ως κατασκευαστή της υπόθεσης coriopolis, και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ Σ. Πιλάβιος, αμφότεροι παράγοντες για τους οποίους δεν τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια ο Μαρινάκης. Δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «κλόουν» τον πρώην διεθνή διαιτητή και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κωνσταντινέα, τον μόνο άνθρωπο που κατέθεσε στοιχεία που ενοχοποιούν άμεσα τον Ολυμπιακό και τον πρόεδρό του σε αυτή τη δίκη.

Ο Κούγιας, που τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος της Λάρισας, θέση από την οποία στηρίζει σε κάθε περίπτωση τις θέσεις του Ολυμπιακού και του Βαγ. Μαρινάκη στην Σούπερ Λιγκ και την αθλητική Δικαιοσύνη, υπήρξε και ειλικρινής -όσο μπορούσε- για τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε κοντά στον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία. Όπως ανέφερε, όταν ο εκδότης των "Παραπολιτικών" και πολύ στενός φίλος του Μαρινάκη Κουρτάκης δέχθηκε μήνυση από τον πρώην υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, αποφάσισε να τον προσλάβει ως δικηγόρο. Μετά την πρόσληψή του αυτή, κατανόησε, όπως είπε, ότι ο Μαρινάκης είναι ένας αδικημένος άνθρωπος και άλλαξε γνώμη γι' αυτόν. Ένα πραγματικά λεπτό ζήτημα, για το οποίο κανείς δε ν μπορούσε να του πει τίποτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL