Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Αρβανίτης: Κλειστές δομές σημαίνει φυλακές (Ηχητικό)

Eurokinissi

«Όποιος έχει κάνει αδίκημα στην Ευρώπη πάει στο δικαστήριο, ακούει μια ποινή και την εκτίει. Δεν μπορείς να έχεις έγκλειστους ανθρώπους χωρίς κατηγορητήριο»

Κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ σε σχέση με την διαχείριση του προσφυγικού άσκησε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης. Εκτίμησε μεταξύ άλλων ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης συμβαδίζει πλήρως με τις χώρες του Βίσεγκραντ.

Ο κ. Αρβανίτης ρωτήθηκε για την εικόνα που αποκόμισε από την επίσκεψη του στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, «η δομή έχει περισσότερους ανθρώπους από όσους μπορεί  να αντέξει, οι εργαζόμενοι δίνουν την μάχη για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό, κλείνουν δομές και την ίδια ώρα ανακοινώνουν την δημιουργία νέων δομών. Υπάρχει πλήρης αποσυντονισμός στην κυβέρνηση για το προσφυγικό».

Εκτίμησε επίσης πως «δεν υπάρχει καμία διαχείριση του προσφυγικού από την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι έχουν πάρει την υπόθεση στα χέρια τους και προσπαθούν μαζί με δομές αλληλεγγύης πολιτών ή με τις ΜΚΟ να τα φέρουν βόλτα. Δεν υπάρχει σχέδιο, προγραμματισμός και στόχευση από την κυβέρνηση».

Κληθείς να σχολιάσει την έκρυθμη κατάσταση στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου με τις δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του έκαναν ένα σχέδιο, να μπουρλωτιάσουν τα νησιά και τη χώρα».

Σε σχέση με τις αναγγελίες της κυβέρνησης για την δημιουργία κλειστών δομών στα νησιά ο κ. Αρβανίτης δήλωσε ότι «κλειστές δομές σημαίνει φυλακές», προσθέτοντας ότι «στη φυλακή βάζω κάποιον που έχει κάνει αδίκημα. Όποιος έχει κάνει αδίκημα στην Ευρώπη πάει στο δικαστήριο, ακούει μια ποινή και την εκτίει. Δεν μπορείς να έχεις έγκλειστους ανθρώπους χωρίς κατηγορητήριο».

«Στις κλειστές δομές που λένε με 6.000 ανθρώπους η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα είναι πάρα πολύ ασφυκτική και για τους ανθρώπους που θα είναι μέσα και για τους ανθρώπους που θα είναι έξω» τόνισε στη συνέχεια.

Παράλληλα ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα «η Νέα Δημοκρατία επένδυσε στην ιστορία του φόβου και είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες που κέρδισε τις εκλογές».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν μπορεί η κυβέρνηση να διαχειρίζεται το προσφυγικό με επικοινωνιακούς όρους. «Το ότι καλεί ο πρωθυπουργός τους διευθυντές των καναλιών και τους δίνει γραμμή σε συνδυασμό με το ότι τα δημόσια μέσα ενημέρωσης ανήκουν στον πρωθυπουργό νομίζω ότι μάλλον βγάζει ένα παλιό απωθημένο. Είναι απαράδεκτο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την στάση της ελληνικής κυβέρνησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε σχέση με το προσφυγικό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι «η στάση της ελληνικής κυβέρνησης συμβαδίζει πλήρως με τις χώρες του Βίσεγκραντ, με την ακροδεξιά δηλαδή», ενώ «βγαίνει ως επαίτης, ζητάει και παρακαλάει. Δεν γίνεται έτσι η διαπραγμάτευση, δεν βάζει όρια και κανόνες και δεν έχει βάλει και τη δική της πολιτική ομάδα να αλλάξει ρότα».

«Η ΝΔ επενδύει στις πιο ακροδεξιές φωνές θεωρώντας ότι θα της βγει επικοινωνιακά στην Ελλάδα. Δεν θα της βγει και αυτό φάνηκε. Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση οφείλουν να μας πουν μια συγγνώμη, ο κ. Χρυσοχοϊδης καλό θα ήταν να μας δώσει και την παραίτηση του, αλλά και ο κ. Μηταράκης ο οποίος δεν έχουμε καταλάβει τι κάνει αυτή τη στιγμή» δήλωσε καταληκτικά ο κ. Αρβανίτης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις