Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Γ. Μπουρνούς: Παραίτηση ή αποπομπή του υπουργού της ντροπής Μ. Χρυσοχοΐδη, τίποτε λιγότερο (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπουρνούς: Παραίτηση ή αποπομπή του υπουργού της ντροπής Μ. Χρυσοχοΐδη, τίποτε λιγότερο (Ηχητικό)

Η κορύφωση της παρακμής για τον «υπουργό της ντροπής» Μ. Χρυσοχοΐδη με όσα έγιναν σε Λέσβο και Χίο, μετά τα άλλα... ανδραγαθήματά του, περιμένουμε να οδηγήσει στην παραίτηση ή την αποπομπή του, τίποτε λιγότερο, η Αστυνομία πληρώνει την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη που οι κάτοικοι αποφασισμένοι οδήγησαν σε βατερλώ, είπε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/767284666&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

«Στη Λέσβο ... τρεις ημέρες ήμουν στα μπλόκα, από το πρωί ως το βράδυ ... σχημάτισα πλήρη εικόνα», είπε ο κ. Μπουρνούς, σημειώνοντας ότι το νησί «είναι σήμερα σε δεύτερη ημέρα γενικής απεργίας, lock-out του νησιού, δεν μπορείς να πάρεις ούτε μπουκαλάκι νερού, όλος ο κόσμος έχει κλείσει τα μαγαζιά του διαμαρτυρόμενος. Όχι πια μόνο για την αυταρχική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την επίταξη εδαφών, αλλά και για την πρωτοφανή απόβαση που διέταξε η κυβέρνηση, αυτή που ζήσαμε πριν τρεις ημέρες ... όργιο καταστολής εναντίον του ντόπιου πληθυσμού, ανθρώπων που δεν είχαν ξαναμυρίσει δακρυγόνο ποτέ στη ζωή τους ... αλλά με την αντοχή και την αποφασιστικότητά τους οδήγησαν σε βατερλώ την κυβέρνηση, όχι την Αστυνομία -γιατί η Αστυνομία ακολουθεί εντολές».

Σε άλλο σημείο μάλιστα τόνισε ότι στην Καράβα και το Διαβολόρεμα «είδαμε σκηνές ποινικά κολάσιμες ... τα ΜΑΤ οπισθοχωρώντας να σπάνε αυτοκίνητα ντόπιων ... τα ΜΑΤ εκτοξεύοντας μέσα στο δάσος χημικά και βομβίδες κρότου-λάμψης να βάζουν φωτιά στο δάσος ... ακούσαμε από τους ασυρμάτους (πράγματα που βγήκαν στην δημοσιότητας) ΜΑΤατζήδες να μας αποκαλούν "τουρκόσπορους" και "γκασμάδες"».

Οσον αφορά τα χθεσινά γεγονότα, ο κ. Μπουρνούς σημείωσε ότι «η Αστυνομία "πλήρωσε" την καταστροφική πολιτική επιλογή των πολιτικών της προϊσταμένων, αλλά και την αγριότητα που επέδειξε», αν και τόνισε ότι «έγιναν και πράγματα στη Λέσβο που όχι μόνο δεν μας χαροποιούν, αλλά που δεν θα θέλαμε με τίποτε να έχουν συμβεί και λυπούμαστε».

Για όλα αυτά, ξεκαθάρισε, «περιμένουμε όχι απλώς δημόσια συγγνώμη για όλα αυτά ... όχι απλά διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τις φθορές σε ιδιωτική περιουσία και τις πυρκαγιές το δάσος, περιμένουμε την παραίτηση του κ. Χρυσοχοΐδη, τίποτε λιγότερο από αυτό. Είναι υπουργός της ντροπής -φυσικά, δεν αποδεικνύεται τώρα, έχει κι άλλα δείγματα πίσω, στα πανεπιστήμια και με τα υπόλοιπα "ανδραγαθήματά" του ... αλλά αυτή η παρακμή κορυφώνεται με τα όσα έγιναν στη Λέσβο και τη Χίο τις τελευταίες δύο ημέρες ... περιμένουμε λοιπόν την παραίτησή του, ή την αποπομπή του από τον πρωθυπουργό» Κ. Μητσοτάκη.

Σε πολιτικό επίπεδο, ο ίδιος εκτίμησε ότι «ήταν βατερλώ της κυβέρνησης στη Λέσβο, επιχείρησαν να επιδείξουν σιδερένια πυγμή στους νησιώτες και οι κλούβες με τα ΜΑΤ αναχώρησαν σήμερα σαν βρεγμένες γάτες ... γιατί είναι εύκολο στο χαρτί και στο γραφείο ενός υπουργού να κάνεις πλάνα στρατικοποίησης της Αστυνομίας (γιατί αυτό συνέβη στη Λέσβο), αλλά είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις ότι άνθρωποι που έχουν περάσει όλη τους τη ζωή σε αυτά τα χώματα που επέταξε βίαια η κυβέρνηση (αγρότες, κτηνοτρόφοι, κτλ.), τα ξέρουν σπιθαμή-σπιθαμή, είναι αποφασισμένοι να τα υπερασπιστούν σε μία κατάσταση που θίχθηκε η αξιοπρεπειά τους ... Αυτό δεν κατάλαβε η Νέα Δημοκρατία, ότι με αυτές τις χολιγουντιανού τύπου αποβάσεις των ΜΑΤ και τα "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" έθιξε την αξιοπρέπεια των ντόπιων. Και αυτό, είναι ασυγχώρητο...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL