Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Ηγουμενίδης: Η ΝΔ αυξάνει τον ζωτικό χώρο του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα (Video)

ΑΠΕ

«Είμαστε με τους αδύναμους, αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη την αριστερή πολιτική, είστε με τους ισχυρούς. Είμαστε με τη Δημοκρατία, είστε με τον αυταρχισμό»

Την «ιδεοληπτική εμμονή της Νέας Δημοκρατίας στις αποτυχημένες συνταγές της κρίσης, της μιζέριας, των μνημονίων» κατήγγειλε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης με παρέμβαση του στην Ολομέλεια της Βουλής και κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.

Παράλληλα, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, για το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα, ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πτυχές του νομοσχεδίου με τις οποίες «η ΝΔ αυξάνει τον ζωτικό χώρο του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη δυνατότητα επιλογής κλίμακας, τόνισε ότι «είναι λογικό ότι όλοι θα επιλέξουν τη μικρότερη» και «αυτό δημιουργεί κατά τη γνώμη μου πρόβλημα βιωσιμότητας του δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος, δημιουργεί ένα σαφές ευνοϊκό πλαίσιο για στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση».

Σε ό,τι αφορά την μείωση των συντάξεων, τόνισε ότι "από τον προϋπολογισμό ήδη έχουμε κατά 200 εκατομμύρια ευρώ μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης", ενώ μίλησε και για την αναλογιστική μελέτη της ΝΔ, η οποία «προβλέπει μείωση της μέσης σύνταξης μέχρι το 2040. Πώς γίνεται συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας; Κάποιοι από αυτούς που προηγήθηκαν από εμένα είπαν ότι ψηφίζουν και νιώθουν υπερήφανοι που αυξάνονται οι συντάξεις», παρατήρησε ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, υπογράμμισε τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ που είναι εμφανείς σε ένα τέτοιο νομοσχέδιο: «Είμαστε με τους αδύναμους, αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη την αριστερή πολιτική, είστε με τους ισχυρούς. Είμαστε με τη Δημοκρατία, είστε με τον αυταρχισμό. Είμαστε με την προσπάθεια να επουλώσουμε τις πληγές της κοινωνίας. Αντιμετωπίζετε τις πληγές της κοινωνίας ως παράπλευρες απώλειες. Όσο και να μη σας αρέσει η Αριστερά, η ευρύτερη προοδευτική δημοκρατική παράταξη θα σφραγίσει την Ελλάδα της νέας εποχής».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις