Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει το απόλυτο χάος στο προσφυγικό (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει το απόλυτο χάος στο προσφυγικό (Video)

Η ίδια η κυβέρνηση έρχεται να εκτονώσει το χάος που η ίδια δημιούργησε στο προσφυγικό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος.https://www.youtube.com/embed/Wzw3mVuUT74

Όπως σημείωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «η ΝΔ έχει δημιουργήσει το απόλυτο χάος, την τέλεια καταιγίδα και είναι ενώπιων των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε επειδή σταμάτησε την πολιτική αποσυμφόρησης των νησιών και κατέληξε να έχει τεράστιους πληθυσμούς που δεν μπορεί να διαχειριστεί».

Ο Δ. Τζανακόπουλος διερωτήθηκε πώς είναι δυνατό να υπάρξει καταλλαγή στη Μυτιλήνη με 30.000 ανθρώπους που δεν έχουν πού να πάνε. «Η κυβέρνηση επέλεξε να επιλύσει ένα πρόβλημα με όρους σύγκρουσης με την τοπική κοινωνία» ανέφερε ο πρώην υπουργός και χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή ο μόνος τρόπος για καταλλαγή είναι να υπάρξει αποσυμφόρηση των νησιών. Η πρόταση δεν είναι να στέλνουμε τα ΜΑΤ στα νησιά. Δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνονται αποκλειστικά και δυσανάλογα τα νησιά για να επιμείνει η κυβέρνηση στην ιδεοληψία της και να θεωρεί ότι έχει δίκιο. Βρίσκεται εμπλεκόμενη στο ίδιο το χάος που έχει δημιουργήσει. Η ίδια η κυβέρνηση έρχεται να εκτονώσει το χάος που η ίδια δημιούργησε» υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, σημείωσε ότι ο Κ. Μουτζούρης έχει εκφράσει και στο παρελθόν ακραίες θέσεις και έχει λειτουργήσει με έναν απίστευτο λαϊκισμό στο θέμα του προσφυγικού.

Όπως είπε ο Δ. Τζανακόπουλος, η ουσία του θέματος είναι ότι η επίσημη ΝΔ στηρίχθηκε και τροφοδότησε έναν λαϊκιστικό λόγο όλα τα προηγούμενα χρόνια σε σχέση με το προσφυγικό και τώρα βρίσκεται μπροστά σε αυτό το κλίμα που και η ίδια βοήθησε να δημιουργηθεί.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή, επισήμανε ότι έχει πλέον γίνει απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει τη θεωρία της σκευωρίας Novartis. Σχετικά με τους ισχυρισμούς του Σάμπι Μιωνή, ο Δ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «οι συναντήσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και κ. Μιωνή είχαν ξεκινήσει ήδη από το 2013 με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά ο οποίος επίσης μεσολάβησε έτσι ώστε να υπάρξει διευθέτηση σε ένα θέμα που αφορούσε μεταξύ άλλων και την ισραηλινή κυβέρνηση».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL