Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Κατάθεση Μιωνή στην Προκαταρκτική για μια αντιδικία με παρελθόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάθεση Μιωνή στην Προκαταρκτική για μια αντιδικία με παρελθόν

Ακόμη και πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας είναι διατεθειμένη να προκαλέσει η Ν.Δ. προκειμένου να βρει κάτι που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ενοχοποιητικά κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Χθες στην Προκαταρκτική Επιτροπή η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. κάλεσαν τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή προκειμένου να καταθέσει ότι σε σύσκεψη στο Μαξίμου του ζήτησε να δώσει χρήματα σε επιχειρηματία - εκδότη με τον οποίο βρισκόταν σε διαμάχη. Μόνο που αποδείχθηκε ότι η σύσκεψη έγινε ύστερα από αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης!

Αντιπαράθεση με εκδότη

Η συνεδρίαση της Επιτροπής ξεκίνησε με τον μάρτυρα να καταθέτει (δύο χρόνια μετά τα γεγονότα) μήνυση κατά του πρ. αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, του εκδότη της εφημερίδας "Δημοκρατία" Γιάννη Φιλιππάκη, του στενού του συνεργάτη Αλέξανδρου Τάρκα και της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου για σύσταση συμμορίας, δωροληψία και εκβιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σ. Μιωνής υποστήριξε ότι ήταν θύμα μιας «εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον Δ. Παπαγγελόπουλο και μέλη την Γ. Παπαδάκου, τον Γ. Φιλιππάκη και τον Αλ. Τάρκα» και ότι του ζητήθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Δ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσουν επιχειρηματικές του υποθέσεις.

Αρχικά τον στοχοποίησαν στη λίστα Λαγκάρντ, καθώς είχε δικηγόρο και φίλο του τον Σταύρο Παπασταύρου, που ήταν στενότατος συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά. Το επίμαχο περιστατικό που κατέθεσε ο Σ. Μιωνής ήταν ότι πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Ν. Παππά στο Μαξίμου.

Τα προηγούμενα χρόνια ο Σ. Μιωνής ήταν σε αντιπαράθεση με τον εκδότη Γ. Φιλιππάκη, καθώς είχε αναφερθεί εναντίον του για το σκάνδαλο με τη λίστα Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι ο Αλ. Τάρκας τον κατήγγειλε στις αμερικανικές αρχές με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να αρχίσουν να ρωτούν γι' αυτόν.

Ταυτόχρονα η εφημερίδα "Δημοκρατία" άρχισε να βγάζει ψεύτικα δημοσιεύματα ότι τον αναζητεί το FBI και διαρροές που τον εμφάνιζαν ως λαμόγιο και φοροφυγά, ενώ καταφερόταν και εναντίον του συνεταίρου του Άγγελου Μεταξά για τον οποίο είχαν εκδοθεί εντάλματα από τη Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα από την Ελένη Τουλουπάκη.

Για τη λύση αυτής της αντιδικίας, φέρεται να είπε ο Σ. Μιωνής, είχε δείξει ενδιαφέρον και ο Α. Σαμαράς, που είχε βάλει τον Στ. Παπασταύρου να μεσολαβήσει καθώς ήταν φίλος και δικηγόρος του Σ. Μιωνή. Η προσπάθεια δεν ήταν επιτυχής.

Η συνάντηση

Έτσι επί ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση Νετανιάχου φέρεται να ζήτησε να λυθεί το πρόβλημα. Στις 10 Μαρτίου 2016 στο Μαξίμου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που κατά την εκτίμηση του μάρτυρα ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο Ν. Παππάς πρότεινε να αποσυρθούν τα εντάλματα για τον Μεταξά και ο Σ. Μιωνής να αποσύρει τη μήνυση που είχε κάνει. Τότε ο Δ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε να δώσει ο Σ. Μιωνής και χρήματα για τα δικαστικά έξοδα που είχε κάνει ο Γ. Φιλιππάκης (περίπου 350.000 ευρώ).

Ο μάρτυρας κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Ν. Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε από το αίτημα. Ο Σ. Μιωνής είπε ακόμη ότι αρνήθηκε να πληρώσει, κάτι που εκνεύρισε τον Δ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Μήνυση από τη Γ. Παπαδάκου

Έντονα αντέδρασε η δημοσιογράφος Γ. Παπαδάκου κάνοντας λόγο για «οχετό» και "άθλιο συκοφάντη" και τονίζοντας ότι «ο άνθρωπος ο οποίος εξαπάτησε πολλές φορές την ελληνική και τη βρετανική Δικαιοσύνη χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα των αμερικανικών αρχών, τα οποία δυστυχώς ήρθαν σε γνώση μου μόλις τον Δεκέμβριο του 2019, ο επιχειρηματίας Σάμπι Νιωνής ψεύδεται και ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, καταθέτοντας για άλλη μια φορά ψέματα, φαντασιώσεις και ψευδή στοιχεία.

Επιχειρώντας να εξοντώσει κάθε φωνή δημοσιογράφου, που κατήγγειλε την υπαρκτή εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, ενάντια σε κάθε έννοια ηθικής και αλήθειας, όργανο και των πολιτικών που συγκαλύπτουν και συγκάλυψαν την παράνομη δράση του και είναι μέντορες της σκευωρίας που επιχειρεί να εμφανίσει, γίνεται δυστυχώς αποδεκτός ως μάρτυρας σε μία υπόθεση που είναι εντελώς άσχετη και με τις αθλιότητες που καταγγέλλει».

Η Γ. Παπαδάκου αναφέρει ότι έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του Σ. Μιωνή «για απάτη της ελληνικής Δικαιοσύνης, με έγγραφα από τις Ηνωμένες Πολιτείες που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν τον συκοφάντησα για υπόθεση φοροδιαφυγής (957.000 δολαρίων) που είχε εκεί, αλλά εις βάρος του είχε εκδοθεί και Ομοσπονδιακή Απόφαση Κατάσχεσης (Federal Tax Lien) υπ' αριθμ. 319327706/29.9.2006 περιουσιακού του στοιχείου στη Μασαχουσέτη.

Εκείνος, παρότι τα γνώριζε όλα αυτά, προσέφυγε στη βρετανική Δικαιοσύνη για να με καταδικάσει με ψευδή στοιχεία εξαπατώντας το Βρετανό δικαστή με απόκρυψη των ανωτέρω στοιχείων, έκανε εκτελεστή την απόφαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, εξαπατώντας και τα μέλη του Αρείου Πάγου, και μπήκε σαν κλέφτης σπίτι μου, για να μου κατασχέσει τα οικογενειακά μου κειμήλια, βασιζόμενος στα άθλια ψέματα με τα οποία εξέδωσε τις εις βάρος μου καταδικαστικές αποφάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL