Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Συγκροτήθηκε Οργάνωση Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκροτήθηκε Οργάνωση Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η ιδρυτική συνέλευση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ στο Ρέθυμνο, παρουσία του βουλευτή και Τομεάρχη Υγείας Ανδρέα Ξανθού.

Κοινή εκτίμηση όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ και των επαγγελματιών υγείας που συμμετείχαν, είναι ότι η Υγεία ήταν ένα πεδίο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ένα αδιαμφισβήτητα θετικό αποτύπωμα, διασφαλίζοντας την επιβίωση της δημόσιας περίθαλψης και την καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών χωρίς διακρίσεις στις δημόσιες δομές και στην ιατροφαρμακευτική φροντίδα. Αυτό το πολύ σημαντικό κοινωνικό κεκτημένο, οφείλουν οι άνθρωποι της Αριστεράς να το υπερασπιστούν και να διεκδικήσουν τη διεύρυνση της καθολικής κάλυψης υγείας με νέες ανάγκες και νέους πόρους.

Ειδικά σήμερα που στο σύστημα υγείας έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σοβαρές «αρρυθμίες» (κρίση στελέχωσης και εύρυθμης λειτουργίας πολλών τμημάτων και κλινικών, ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά, κλπ) και τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης είναι ανεπαρκή και αναποτελεσματικά. Η πιο σημαντική όμως απειλή για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι η κυβερνητική γραμμή των Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και της αλλαγής νομικού καθεστώτος των νοσοκομείων (από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ), που δεν έρχεται να αντιμετωπίσει υπαρκτά προβλήματα και δυσκολίες του ΕΣΥ, αλλά να ευνοήσει την είσοδο ασφαλιστικών εταιρειών στα νοσοκομεία, την εκχώρηση λειτουργιών τους σε επιχειρηματικά συμφέροντα και την προϊούσα ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περίθαλψης.

Η νέα Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας θα αναλάβει στο επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες ενημέρωσης των εργαζομένων στο ΕΣΥ και της τοπικής κοινωνίας για τις εξελίξεις σ’ αυτόν το ευαίσθητο τομέα και για τις προγραμματικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: rethemnosnews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL