Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρ. Γιαννούλης: Επιχειρούν να αναβιώσουν το πελατειακό κράτος και στους ΟΤΑ (Video)

Eurokinissi

«Η ΝΔ με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ, επιχειρεί να αναβιώσει το πελατειακό κράτος και στους κόλπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Για προσπάθεια αναβίωσης του πελατειακού κράτους και στους ΟΤΑ, κατηγόρησε τον υπουργός Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, στην παρέμβαση του στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου για τη Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ.

“Ο κύριος Θεοδωρικάκος θυμίζει τον οδηγό που κινείται αντίθετα στην Εθνική Οδό και θεωρεί πως όλοι οι άλλοι παρανομούν. Για κανένα άλλο νομοσχέδιο δεν υπήρξαν τόσες πολλές αντιδράσεις από τόσους πολλούς φορείς. Η τοπική αυτοδιοίκηση εκτός από πυλώνας της δημοκρατίας οφείλει να είναι και ένας μοχλός ανάπτυξης» σημείωσε ο Χρ. Γιαννούλης και συμπλήρωσε:

«Η ΝΔ με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τη στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ, επιχειρεί να αναβιώσει το πελατειακό κράτος και στους κόλπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο θέμα των προσλήψεων, μέσω των Αναπτυξιακών Οργανισμών επιχειρεί να παρακάμψει το ΑΣΕΠ.  Την ίδια ώρα το υπουργείο Εσωτερικών συνεχίζει να καλύπτει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που ακόμη δεν έχει καταθέσει ούτε πρόταση για το οργανόγραμμα, ενώ αρνείται να προκηρύξει τις θέσεις ευθύνης»..

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις