Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Όλγα Γεροβασίλη: Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινωνικό αίτημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλγα Γεροβασίλη: Ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοινωνικό αίτημα

Για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός προοδευτικού, δημοκρατικού, ριζοσπαστικού κόμματος, χωρίς μέλη και στελέχη περιορισμένης ευθύνης αλλά με πολίτες που θα συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη, στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης στην Καισαριανή. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέλυσε μάλλιστα και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Από τον ιστορικά φορτισμένο δήμο της Καισαριανής, αναφέρθηκε στην εξαπάτηση του εκλογικού σώματος από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πριν τις εκλογές διερρήγνυε τα ιμάτιά του υπέρ της αξιοκρατίας και της αριστείας και την επόμενη των εκλογών δημιούργησε ένα μόρφωμα που το “βάφτισε” επιτελικό κράτος, μόνο και μόνο για να τοποθετήσει τους κολλητούς, τους ανιψιούς και τα βαφτιστήρια.

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην εικόνα αφερεγγυότητας και αναξιοπιστίας που εκπέμπει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας πως πρώτη φορά, σε συνθήκες ομαλότητας, εμφανίζεται τέτοια εικόνα διάψευσης των προεκλογικών δεσμεύσεων μιας κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στις επικίνδυνες μεθοδεύσεις, που ακολουθούνται στην προανακριτική επιτροπή από την πλειοψηφία, μίλησε για κατάργηση κάθε έννοια διάκρισης ανάμεσα στην εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία. Αναρωτήθηκε μάλιστα: ”Τους πείραξαν οι αρμοί της εξουσίας στους οποίους αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Δίκαια τους πείραξαν γιατί τους έχτισαν με τόσο κόπο. Με αδιαφορία απέναντι στους θεσμούς του κράτους δικαίου και στην απόλυτη διαστροφή της έννοιας της δικαιοσύνης.”.

Μιλώντας για τον μετασχηματισμό και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνίας για ελπίδα και προοπτική για μια πραγματικά προοδευτική κυβερνητική προοπτική που θα εκφράζεται μέσα από ένα δυνατό, μαζικό, δημοκρατικό, πολύχρωμο αριστερό κόμμα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο isyriza, τον οποίο παρουσίασε ως μία νέα μορφή δημοσίου χώρου, στην οποία βρίσκουν έκφραση οι πολίτες του 2020.  Σχολιάζοντας το ασφυκτικά ελεγχόμενο από την κυβέρνηση επικοινωνιακό περιβάλλον, παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα του κόμματος ως προσαρμογή σε αυτή την πραγματικότητα, χωρίς συμβιβασμούς.

Η Όλγα Γεροβασίλη ολοκλήρωσε την εισήγησή της μιλώντας για τη ανάγκη διαμόρφωσης ενός προοδευτικού, δημοκρατικού, ριζοσπαστικού κόμματος, χωρίς μέλη και στελέχη περιορισμένης ευθύνης και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL