Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.3°C14.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.5°C17.7°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.6°C11.6°C
0 BF 63%
Θύμα της "προκλητικής βάρβαρης και βίαιης" συμπεριφοράς των ΜΑΤ στη Χίο ο βουλευτής Αν. Μιχαηλίδης (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θύμα της "προκλητικής βάρβαρης και βίαιης" συμπεριφοράς των ΜΑΤ στη Χίο ο βουλευτής Αν. Μιχαηλίδης (Ηχητικό)

Προκλητική βάρβαρη και βίαιη συμπεριφορά από τα ΜΑΤ κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ο βουλευτής έπεσε θύμα "απρόκλητης" επίθεσης από άνδρες των ΜΑΤ "με απώθησαν βίαια και με προπηλάκισαν" ανέφερε χαρακτηριστικά στο ραδιόφωνο στο Κόκκινο 105,5.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στους πρόποδες του όρους Αίπους, μαζί με άλλους διαμαρτυρόμενους και ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλοι τραυματίες.

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, περιέγραψε ως "τραγική την κατάσταση" που επικρατεί στο νησί της Χίου, μετά και την απόβαση των ΜΑΤ προκειμένου να «προχωρήσει πάση θυσία» το σχέδιο της ΝΔ για τη δημιουργία των νέων κλειστών  δομών.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/766220287&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

Περιγράφοντας όσα έζησε κατά την «απόβαση» των δυνάμεων της ΕΛΑΣ στη Χίο, ο κ. Μιχαηλίδης ξεκαθάρισε αρχικά ότι «είχα δηλώσει την ιδιότητά μου» ως βουλευτής και «βρισκόμουν με άλλους πολίτες που δεν έκαναν απολύτως καμία επιθετική κίνηση», όταν «δεχθήκαμε απρόκλητα επίθεση από ομάδα ανδρών των ΜΑΤ ... επαναλαμβάνω παρότι τους είχα δηλώσει την ιδιότητά μου».

«Με προπηλάκισαν, με απώθησαν βίαια», όπως ανέφερε, «μου έσπασαν τα γυαλιά», ενώ «μπροστά μου, σε πολίτη που απλώς βρισκόταν εκεί και δεν είχε κάνει απολύτως καμία επιθετική κίνηση ή συμπεριφορά, ενώ είχε συλληφθεί, ήταν καθηλωμένος και αιμορραγούσε, αυτοί συνέχισαν να τον χτυπούν και να τον κλωτσούν». Μάλιστα, όπως τόνισε, «δεν μου επέτρεπαν να αποχωρήσω».

Ο κ. Μιχαηλίδης προσέθεσε ότι έκανε άμεσα «προφορικά αναφορά στην εισαγγελέα Πρωτοδικών» και αυτή την ώρα ήταν καθ` οδόν προς «το γραφείο της για να κάνω και έγγραφη καταγγελία για μία απαράδεκτη, προκλητική και βάρβαρη συμπεριφορά, αναίτια και χωρίς κανένα λόγο, ανδρών των ΜΑΤ ... επαναλαμβάνω αναίτια, χωρίς καμία ένταση εκείνη την στιγμή».

«Αυτή την κατάσταση το νησί δεν την έχει ξαναζήσει ποτέ ... είναι ύβρις για την Χίο, είναι ύβρις να έχει υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου τον κ. Μηταράκη, βουλευτή Χίου ... αυτή την στιγμή γράφεται στον τόπο μας μία μαύρη σελίδα που φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή Μητσοτάκη και δυστυχώς του εντελλόμενου υπουργού του, του κ. Μηταράκη».

Θύμισε παράλληλα ότι «επανειλημμένα οι αυτοδιοικητικοί αλλά κι εγώ είχαμε λάβει υποσχέσεις ότι οποιαδήποτε κίνηση της κυβέρνησης θα είναι σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες ... αυτά τα απαράδεκτα ψέματα, τις απάτες, μας έλεγαν τόσο καιρό - και αυτή την στιγμή η Χίος ζει αυτό το πράγμα ... υποθέτω, κάτι ανάλογο ζει και το γειτονικό μας νησί, η Λέσβος» (από όπου και η φωτογραφία).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL