Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Μπαλάφας: Η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να εμποδίσει την διαδικασία της προανακριτικής

Eurokinissi

«Στην προσπάθεια να άρουν το δικαίωμα της ανωνυμία των μαρτύρων, κατά παράβαση του ευρωπαϊκού πλαισίου προστασίας των μαρτύρων δημοσίου, εκθέτουν τους μάρτυρες σε κίνδυνο», τόνισε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι μία παγκόσμια θεσμικά κατοχυρωμένη διαδικασία, που στόχο έχει την προστασία ανθρώπων “κλειδιών” σε υποθέσεις που ερευνώνται και που φοβούνται για την ζωή τους και την ζωή των οικογενειών τους. Γεγονός που δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας και της μυθοπλασίας. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, έχουμε περιπτώσεις ανθρώπων που “εξαφανίζονται” ή δολοφονούνται για μεγάλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στον ρ/σ «Πρώτο Θέμα 104,6».

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η ΝΔ, δια μέσου του κ. Πλεύρη, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να εμποδίσει την διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής, η οποία έχει ως έργο τις διερευνούμενες ευθύνες του πρώην υπουργού Δ.Παπαγγελόπουλου. Στην προσπάθεια να άρουν το δικαίωμα της ανωνυμία των μαρτύρων, κατά παράβαση του ευρωπαϊκού πλαισίου προστασίας των μαρτύρων δημοσίου, εκθέτουν τους μάρτυρες σε κίνδυνο, ενώ στην πραγματικότητα δεν αφορά την διαδικασία αυτή καθ’ αυτή».

«Την ίδια στιγμή, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υγείας καταγγέλλει ωμή παρέμβαση του κ. Γεωργιάδη στην τιμολόγηση των φαρμάκων. Είναι ξεκάθαρο ότι η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να “κουκουλώσει” την ουσία του θέματος που είναι το σκάνδαλο Novartis», ξεκαθαρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διεύρυνση – ανασυγκρότηση – μετασχηματισμός:

«Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια υπήρξαν δύο πολύ σημαντικά πολιτικά γεγονότα. Η ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την Αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ και η μετατόπιση εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων από τον παραδοσιακό χώρο του κέντρου και της δεξιάς προς εμάς» σχολίασε ο Γιάννης Μπαλάφας.

«Η ροή αυτή ξεκίνησε το 2012, κορυφώθηκε το 2015 και μας έδωσε το 2019 μία νίκη παρά την ήττα μας, με την διατήρηση ενός ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού. Όλος αυτό ο κόσμος που μας στήριξε επανειλημμένα είναι οργανικό μας κομμάτι. Πρέπει να τον πλησιάσουμε, να τον αγκαλιάσουμε και εφόσον το επιθυμεί να “ενσωματωθεί” και οργανωτικά. Αλλά αυτό είναι μία συνεχής διαδικασία» τόνισε ο ίδιος.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η προσπάθειά μας κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Θέλουμε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει και να ενισχυθεί ως ένα μεγάλο κόμμα, που θα εκφράζει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και με την ψήφο του να διεκδικήσει την κυβερνητική εξουσία για δεύτερη φορά».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις