Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Ά.Βαγενά: Για ποια αύξηση των συντάξεων μιλάνε οι κύριοι της κυβέρνησης;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ά.Βαγενά: Για ποια αύξηση των συντάξεων μιλάνε οι κύριοι της κυβέρνησης;

«Το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που συζητείται αυτή την εβδομάδα στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και που έρχεται προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη, καταπατά απροκάλυπτα την αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης και εκφράζει απόλυτα τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία της κυβέρνησης», τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά.

Η ίδια, προσθέτει ότι «αυτές τις ημέρες γίνεται συστηματικά μια διασπορά ψευδών ειδήσεων όσον αφορά το περιεχόμενο του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Οι κύριοι της ΝΔ και τα media που τη στηρίζουν μεταφέρουν την είδηση ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα φέρει αυξήσεις στις συντάξεις». 

Παράλληλα, Άννα Βαγενά «ποιες συντάξεις, όμως, θα δουν αυτή την αύξηση; Για ποιο λόγο δεν κάνει κανείς αναφορά στη μείωση των 200 εκατ. ευρώ των χρημάτων που συνολικά θα εισπράξουν οι συνταξιούχοι το 2020 σε σχέση με την περσινή χρονιά;»

«Για ποιο λόγο δεν κάνει κανείς αναφορά στη φετινή διανομή, που αφαιρεί εισοδήματα από τους χαμηλοσυνταξιούχους για να κάνει μικρές αυξήσεις σε όσους λαμβάνουν ήδη μεγαλύτερες συντάξεις; Το 90% των συνταξιούχων θα είναι χαμένοι» σχολιάζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα τολμήσει να πει κάποιος από τη ΝΔ την αλήθεια στους συνταξιούχους και να τους αποκαλύψει ότι πρόκειται για μία απάτη; Καθημερινά πλέον αποδεικνύεται η σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, που με το εν λόγω νομοσχέδιο προχωρά στην αποσύνδεση των εισφορών από το εισόδημα και δίνει κίνητρα για στροφή στην ιδιωτική ασφάλιση», υπογραμμίζει η ίδια.

«Τέλος, η μόνιμη 13η σύνταξη, που νομοθετήσαμε ως κυβέρνηση, καταργείται για όλους. Ξέχασε φαίνεται ο κ. Μητσοτάκης τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για τη διατήρησή της. Η ίδια κυβέρνηση κάνει για δεύτερη φορά το ίδιο λάθος, δια στόματος του ίδιου υπουργού της, του κ. Βρούτση» επεσήμανε η Ά.Βαγενά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL