Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στην προανακριτική οι τιμολογήσεις φαρμάκων του Άδωνη Γεωργιάδη

Ακριβές το δημοσίευμα της Αυγής παραδέχεται ο πρώην Υπουργός Υγείας

Στην προανακριτική, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε σήμερα το πρωϊ ο ΣΥΡΙΖΑ, να καταθέσει ο Σπ. Ευαγγελάτος, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκων και Φαρμακείων του Υπουργείου Υγείας, επι υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Αυγή, σε ένορκη κατάθεσή του στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, ο Σπ. Ευαγγελάτος έχει δηλώσει ότι οι τιμολογήσεις φαρμάκων την περίοδο που υπηρετούσε στην συγκεκριμένη θέση, γίνονταν με εντολή του Υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη. Το γεγονός δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για τις υπερτιμολογήσεις συγκεκριμένων  φαρμάκων, οι οποίες καταγράφονται την περίοδο εκείνη, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Ο Άδωνης Γεωργιαδης επιχείρησε σήμερα να υποβαθμίσει το δημοσίευμα της Αυγής, ισχυριζόμενος ότι η κατάθεση του Σπ. Ευαγγελάτου στην Επιθεώρηση Δημοσίας Διοίκησης είναι γνωστή - πράγμα απολύτως ανακριβές. Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η ένορκη κατάθεση του Σπ. Ευαγγελάτου που αποκάλυψε η Αυγή είναι ακριβής και ότι ο ίδιος καθόριζε τις τιμές των φαρμάκων. Το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, καθώς οι υπερτιμολογήσεις των σκευασμάτων της Novartis την περίοδο εκείνη είναι κάτι που δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν.

Συντάκτης: ΑΥΓΗ

 

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις