Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Οι "άριστοι" της Βουλής τιμωρούν τους άριστους υπαλλήλους!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι "άριστοι" της Βουλής τιμωρούν τους άριστους υπαλλήλους!

Από το 1974 και μετά δεν έχει συμβεί ποτέ στη Βουλή: με πολιτική απόφαση του προέδρου, που υλοποιήθηκε από τον γενικό γραμματέα, «τιμωρήθηκαν» οι καλύτεροι υπάλληλοι της Βουλής! Συγκεκριμένα αφαιρέθηκε 10% από τα μόρια που είχαν συγκεντρώσει στην αξιολόγησή τους οι άριστοι υπάλληλοι!!! Τιμωρήθηκαν δηλαδή γιατί ήταν καλοί στη δουλειά τους!

Στην απόφαση του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη αναφέρεται ότι «εφαρμόζουμε συντελεστή διόρθωσης και συγκεκριμένα συντελεστή μείωσης 0,10 επί της τελικής βαθμολογίας σε όσες εκθέσεις αξιολόγησης χαρακτηρίζονται ‘άριστες’ στη βαθμολογική κλίμακα 90 - 100 για το αξιολογικό έτος 2017».

Η Ν.Δ. των αρίστων

Μέσα σε 28 λέξεις καταρρέει η μυθολογία της Ν.Δ. περί των αρίστων. Όλοι θυμούνται τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ομνύει στην αριστεία δομώντας πάνω σε αυτήν ένα από τα προεκλογικά αφηγήματά της. Όμως η Ν.Δ. «με εντολή του προέδρου της Βουλής» Κώστα Τασούλα αποφασίζει να τιμωρήσει τους καλύτερους υπαλλήλους της. Υπενθυμίζεται ότι επί προεδρίας Βούτση οι υπάλληλοι της Βουλής αξιολογήθηκαν στο σύνολό τους και έχουν προκύψει προαγωγές και λοιπές μετακινήσεις στη βάση αυτών των αξιολογήσεων.

Απόφαση χωρίς εισήγηση

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι αφαιρέθηκε το 10% όχι από όλους τους υπαλλήλους, αλλά μόνο από τους άριστους. Επίσης η ποινή αφορά μόνο τους αξιολογούμενους και όχι τους αξιολογητές, που ενδεχομένως δεν έκαναν το υπηρεσιακό τους καθήκον. Εδώ δηλαδή μας φταίει ο γάιδαρος (οι προϊστάμενοι που έκαναν τις αξιολογήσεις) και βαράμε το σαμάρι (τους εργαζόμενους). Ίσως γιατί η διοίκηση στηρίζεται στους προϊσταμένους και δεν θέλει να τους κακοκαρδίσει...

Σημειώνεται ακόμη ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπηρεσιακό συμβούλιο δεν παρουσιάστηκε κάποια εισήγηση για την απόφαση του προέδρου της Βουλής.

Ενωτική Δράση: Φαρσοκωμωδία με μαθητευόμενους μάγους

Η τιμωρία των αρίστων υπαλλήλων έχει προκαλέσει αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους της Βουλής. «Όταν υμνείς την αριστεία αλλά τιμωρείς τους αρίστους...» σχολίασε η Ενωτική Δράση κάνοντας λόγο για «φαρσοκωμωδία με πολλές ανατροπές και μαθητευόμενους μάγους».

Η νέα διοίκηση της Βουλής «τιμωρεί τους ‘αρίστους’ αφαιρώντας τους, με μια ξαφνική και αναιτιολόγητη απόφαση, το 10% της βαθμολογίας που αιτιολογημένα -όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία- τους είχαν βάλει οι αξιολογητές-προϊστάμενοί τους. Οι ‘άριστοι’, δηλαδή όσοι υπάλληλοι είχαν αξιολογηθεί από τους προϊσταμένους τους με 90-100 μόρια, θα έπρεπε να τιμωρηθούν» αναφέρει και προσθέτει:

«Γι’ αυτό επιστρατεύτηκε η οριζόντια εφαρμογή ενός συντελεστή διόρθωσης (-10%) που χωρίς κανένα κριτήριο ή άλλη τεκμηρίωση αφαίρεσε βαθμούς από όλους όσοι είχαν κριθεί ως ‘άριστοι’. Έτσι όσοι είχαν 100 βαθμούς πήραν 90 και όσοι είχαν 90 πήραν 80. Έτσι απλά, χωρίς αιτιολογία, εξομοιώθηκαν με όσους είχαν αξιολογηθεί στην παρακάτω κλίμακα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL