Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
"Δέκα πληγές αφήνει σε εργαζόμενους και άνεργους η κυβερνητική πολιτική"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δέκα πληγές αφήνει σε εργαζόμενους και άνεργους η κυβερνητική πολιτική"

Με έναν “δεκάλογο” για τις πληγές που αφήνει η πολιτική της Ν.Δ. στους εργαζόμενους και τους ανέργους επιτέθηκε η Φ. Γεννηματά στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Μια μέρα μετά την εκρηκτική αντίδραση της Ν. Γιαννακοπούλου προς την ηγεσία του κόμματος, η Φ. Γεννηματά έσπευσε να καθησυχάσει τον εσωτερικό αναβρασμό που επικρατεί σε τμήμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την παρατηρούμενη αντιπολιτευτική στροφή του κόμματος. Έτσι, με τη χθεσινή ομιλία της θέλησε να δείξει ότι δεν έχει εγκαταλείψει την “αντιπολίτευση” και προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αξιοποιώντας την “ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου” είπε ότι “δεν χρειαζόμαστε το φλερτ κανενός” και επιχείρησε να εξισώσει Τσίπρα και Μητσοτάκη λέγοντας ότι “δήθεν κονταροχτυπιούνται”.

Η Φ. Γεννηματά είπε ότι “τα στοιχεία για την ανεργία είναι εφιαλτικά και κανείς από αυτό το έδρανο δεν μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένος”, ενώ απαντώντας στον Κυρ. Μητσοτάκη του είπε ότι με τις φορολογικές ελαφρύνσεις διευκολύνει τους επιχειρηματίες και επιβαρύνει τους εργαζόμενους.

“Κύριε Μητσοτάκη, μοντέλο ανάπτυξης που στηρίζεται στη φθηνή και απαξιωμένη εργασία θα αποτύχει σίγουρα, οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανασφάλεια και τους άνεργους στην απόγνωση” πρόσθεσε. “Δεν περιμένουμε από εσάς και την παράταξή σας ουσιαστικές λύσεις. Δεν είστε με τη δική τους πλευρά. Η παράταξή σας ήταν, είναι και θα είναι απέναντι στα συμφέροντά τους” τόνισε.

Απαριθμώντας τις “δέκα πληγές” από την πολιτική της Ν.Δ., κατηγόρησε την κυβέρνηση πρώτα απ’ όλα για καθήλωση των μισθών και ιδιαίτερα του κατώτατου μισθού, αναφέροντας ότι θα ψηφίσει μόνο πρόταση νόμου για αύξηση του κατώτατου μέσα από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις των κοινωνικών εταίρων. Την κατηγόρησε ότι υπονομεύει τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις έχοντας μετατρέψει το εργατικό δίκαιο σε δίκαιο διευκόλυνσης του κακόπιστου εργοδότη.

Την κατηγόρησε για ενίσχυση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και για “πλάτες” του υπουργείου Εργασίας “στα πρωτοφανή και ανεπίτρεπτα παιχνίδια του εργοδότη στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων”. Την κατηγόρησε για εγκατάλειψη των ανέργων ζητώντας και εκείνη, όπως νωρίτερα ο Αλ. Τσίπρας, ανανέωση στους 5.000 επιστήμονες που έδωσαν πνοή στο Δημόσιο.

Την κατηγόρησε ότι δεν επιδεικνύει καμία μέριμνα για την προστασία των εργαζομένων και την επιτυχή ανταπόκρισή τους στις τεχνολογικές εξελίξεις. Την κατηγόρησε για “μακιγιάζ” στον Ν. Κατρούγκαλου, ίδιους συντελεστές αναπλήρωσης, καμία μέριμνα για κανονική, πραγματική 13η σύνταξη.

Την κατηγόρησε για υποβάθμιση των κοινωνικών υποδομών και παράδοση των δημόσιων νοσοκομείων στους ιδιώτες. Την κατηγόρησε για εχθρική αντιμετώπιση των συνδικάτων και “επιχείρηση κατασυκοφάντησης των κινητοποιήσεων από παπαγάλους της”, ενώ αναφέρθηκε ειδικά και στην Τράπεζα Πειραιώς.

Την κατηγόρησε για “προετοιμασία του εδάφους για την ασύδοτη δράση των funds” αντί για προστασία της πρώτης κατοικίας των ανέργων και χαμηλόμισθων. Την κατηγόρησε, τέλος, για ειδική εκκαθάριση στη ΛΑΡΚΟ “χωρίς καμία προετοιμασία για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς της, χωρίς καμία εγγύηση για την απασχόληση των εργαζομένων”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL