Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Η ΝΔ φέρνει ξανά τη μνημονιακή ταφόπλακα στα εργασιακά δικαιώματα (Ηχητικό)

Η κα Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε την πολιτική της ΝΔ νεοφιλελεύθερη με βαλκανικά στοιχεία καθώς περιλαμβάνει τα στοιχεία του πελατειακού κράτους, της κομματικοποίησης και φυσικά και την ακροδεξιά αντίληψη ταυτόχρονα

Για την σκληρή πολιτική της ΝΔ σε όλα, το επιφανειακό - προσχηματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τα θέματα του κόσμου της εργασίας, την επαναφορά μνημονιακής πολιτικής (ταφόπλακα για συλλογικές διαπραγματεύσεις και εργασιακά δικαιώματα) αν και βρισκόμαστε εκτός μνημονίων μίλησε Στο Κόκκινο η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κοινοβουλευτικής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

 

Στον Νίκο Σβέρκο η κα Ξενογιαννακοπούλου τόνισε ότι στο μοναδικό σημείο που ήταν συνεπής ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στον οδοστρωτήρα για τα κοινωνικά θέματα και για τα εργασιακά.

Η βουλευτής επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει στριμωχτεί πάρα πολύ από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό αποδεικνύει η επιλογή εκ μέρους τους μιας αντιπολίτευσης προγραμματικής και με πρωτοβουλία και όχι μόνο κριτική και ανάχωμα σε όλες τις αντιλαϊκές κοινωνικές πολιτικές αλλά και με πρόταση.

Και επισήμανε, η βουλευτής, πόσο σημασία έχει να βγαίνουν προς τα έξω με «θετική πρόταση» ειδικά τώρα που ο κόσμος έχει αρχίσει να ακούει ξανά τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βλέπει, συγκρίνει και ζει στην καθημερινότητα του τι σημαίνει μια νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Αυτή τη στιγμή περισσότερο από ποτέ φαίνονται οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πολιτικές και ιδεολογικές στην οικονομία και στα κοινωνικά και θύμισε και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού όταν επισκέφθηκε τα γραφεία του ΔΝΤ στις ΗΠΑ και δήλωσε ότι η κυβέρνηση του θα εφαρμόσει την ουσία των πολιτικών του με πολύ πιο ολοκληρωμένο και δυναμικό τρόπο.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου χαρακτήρισε την πολιτική της ΝΔ νεοφιλελεύθερη με βαλκανικά στοιχεία καθώς περιλαμβάνει τα στοιχεία του πελατειακού κράτους, της κομματικοποίησης και φυσικά και την ακροδεξιά αντίληψη ταυτόχρονα.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος μίλησε για την κυνικότητα με την οποία ο Άδωνης Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, αντιμετωπίζει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και εξήγησε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολύ τραγική κατάσταση που θα αγγίξει χιλιάδες ανθρώπους και νοικοκυριά. Θύμισε μάλιστα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάτω από μια πολύ σκληρή μνημονιακή εποπτεία κατόρθωσε και προστάτευσε την πρώτη κατοικία και αυτό το πέτυχε μέχρι το τέλος. Και είναι τραγικό τώρα, όπως είπε, σε φάση εκτός μνημονίων να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει σε χιλιάδες πλειστηριασμούς με τραγικές συνέπειες.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις