Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Επικοινωνιακό σόου με μπουλντόζες επιχειρεί να στήσει ο Άδ. Γεωργιάδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επικοινωνιακό σόου με μπουλντόζες επιχειρεί να στήσει ο Άδ. Γεωργιάδης

Την προσπάθεια του Άδωνι Γεωργιάδη να προχωρήσει σε μία «επικοινωνιακή» έναρξη εργασιών στο Ελληνικό επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε σχέση με τις ρυθμίσεις για επιτάχυνση των κατεδαφίσεων στο Ελληνικό που συμπεριλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Ανάπτυξης ότι, λόγω της πίεσης που δέχεται για τις συνεχείς αποτυχίες του στις προβλέψεις για το «πότε θα μπούνε οι μπουλντόζες», θέλει να δημιουργήσει ένα «επικοινωνιακό» γεγονός με κάποιες κατεδαφίσεις κτηρίων. Παράλληλα, ο Άδ. Γεωργιάδης προανήγγειλε νομοθετικές παρεμβάσεις για κάθε εμπλοκή με επενδυτικά σχέδια.

«Η πραγματική πολιτική και η άσκηση διοίκησης δεν είναι εκπομπή στη τηλεόραση» σημείωσε ο Δ. Τζανακόπουλος παρατηρώντας ότι ο Άδ. Γεωργιάδης έχει πιεστεί μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις του για τους πλειστηριασμούς και τη διάψευση των προβλέψεών του για την έναρξη εργασιών στο Ελληνικό. Σχολίασε ότι ο Άδ. Γεωργιάδης θέλει να στήσει μία «παράσταση» με φωτογραφίες να δείχνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό για να ενισχύσει το «ημιαρχηγικό προφίλ» του. Για «επικοινωνιακή» κίνηση έκανε λόγο και η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα.

"Σαμποτάρισμα" ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο Γεωργιάδης

Ενδεικτική της πίεσης που δέχεται ο Άδ. Γεωργιάδης για το Ελληνικό ήταν η προσπάθειά του να αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την αποτυχία να ξεκινήσουν οι εργασίες αμέσως μετά τις εκλογές. Μίλησε για «σαμποτάρισμα» του έργου, το οποίο χρέωσε στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλες αριστερές δυνάμεις. Μάλιστα κατονόμασε τη γραμματέα της πρώην γενικής γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη ως μία εκ των ατόμων που προσέφυγαν, προκειμένου να χρεώσει τις καθυστερήσεις σε μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Φωτογραφική» διάταξη για την Κασσιόπη

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε τη διάταξη για τη μεταβίβαση της έγκρισης υψομετρικών μελετών από τους δήμους στο υπουργείο Υποδομών. Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατήγγειλε ότι η διάταξη είναι «φωτογραφική» και αφορά την επένδυση στην Κασσιόπη. Ο Άδ. Γεωργιάδης παραδέχτηκε τη «φωτογραφικότητα» της διάταξης κι ανέλυσε τη σύγκρουσή του με τον δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη, στον οποίο καταλόγισε «διπλό παιχνίδι» και συνειδητές καθυστερήσεις.

Ο Άδ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι αντίστοιχη ρύθμιση είχε κάνει κι αυτός για το γήπεδο της ΑΕΚ, για να λάβει την απάντηση του Δ. Τζανακόπουλου ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε την αρμοδιότητα στην Περιφέρεια και δεν την αφαίρεσε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει νομοθετικά κάθε φορά που δημιουργούνται προβλήματα με καθυστερήσεις έργων υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε κανέναν τοπικό παράγοντα να σταματά επενδύσεις για να παίξει προσωπικά παιχνίδια».

Κατάργηση κανονισμού προσωπικού στα ΚΤΕΛ υπέρ των εργοδοτών

Ο Δ. Τζανακόπουλος επέκρινε και τη ρύθμιση για την κατάργηση του κανονισμού προσωπικού στα ΚΤΕΛ, που επίσης συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο. Τόνισε ότι δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να καθορίζουν μονομερώς τους όρους εργασίας των εργαζομένων και να προβαίνουν σε απολύσεις κι αναγκαστικές μετακινήσεις. Χαρακτήρισε δε τη διάταξη ως ενδεικτική της συνολικής φιλοσοφίας της Ν.Δ. για «πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL